Божата ръчица е билка, която вирее на територията на цяла

...
Божата ръчица е билка, която вирее на територията на цяла
Коментари Харесай

Тази родна билка е една от най-красивите и много полезна

Божата ръчица е билка, която вирее на територията на цяла България, около огради, по протежението на пътни банкети, в непосредствена непосредственост до обработваеми земи и полета. Наричат я още лечебната ружа, волово око, просвирняк.

Използват се стръковете, листата и цветът на билката, събрани в изсъхнало време, до момента в който цъфти. Сушат се на сенчесто и проветриво място.

Освен, че е една от най-красивите билки, божата ръчица е и изключително потребна.

В българската национална медицина се употребява при инфектиране на бъбреците и пикочния мехур, обриви, мъчно уриниране, астма, бронхит, кашлица, инфекции на гърлото, рани в устната празнина, възпаления на стомаха и червата,, написа Блиц.

Благодарение на бактерицидните си свойства, божата ръчица подтиква функционалността на имунната система, като по този начин взе участие в предотвратяване от намесата и негативното деяние на непознати организми в тялото ни.

Ако съществено не надвишите дозата, няма възможност да се сблъскате със странични резултати. Може да я прилагате външно под формата на компрес или вътрешно - като залеете билката с гореща вода, изчакате към час и по-късно подсладите с мед.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР