Божанов анализирал няколко часа сорс кода на машините. Според Цветомир

...
Божанов анализирал няколко часа сорс кода на машините. Според Цветомир
Коментари Харесай

ГЕРБ опровергаха Божанов, според когото е имало достъп до кода на машините, но ГЕРБ не отишли

Божанов анализирал няколко часа сорс кода на машините. Според Цветомир Паунов това очевидно е било в някой различен кабинет, в различен състав
„ Борисов през днешния ден споделил, че ГЕРБ упорстват да им бъде възложен достъп до сорс кода на машините и че машините били „ пипани “. Достъп до кода беше възложен преди изборите. Аз бях там, като представител на Демократична България, и го преглеждах и проучих няколко часа. ГЕРБ не изпратиха човек тогава “.

Това разгласи в профила си във Facebook някогашният министър на електронното ръководство от Демократична България Божидар Божанов.

От ГЕРБ отхвърлиха думите му.

„ Не дават отговор на истината изказванията на Божидар Божанов, че представителя на ГЕРБ-СДС не е участвал на така наречен доверено създаване, още по-малко, че са имали достъп до сорс кода. Може би е гледан в някой различен кабинет, в различен състав. А, и какъв е казусът, въпреки и след изборите, този код да е наличен до всички заинтригувани специалисти. Това, че господин Божанов има по-задълбочен взор до кода, не значи че всички останали не могат да го обследват за вероятни операции “, отговори в обществените мрежи административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Централната изборна комисия също твърди, че е предоставила кода на софтуера на машините за гласоподаване още преди провеждането на изборите за народни представители. Въз основа на решението на ЦИК, на 28.09.2022 година Министерство на електронното ръководство е осигурило достъп до изходния код на машините за гласоподаване на представителите на политическите партии, които са регистрирани в обществения указател на ЦИК. Процедурата е осъществена при съблюдаване на условията и разпоредбите, избрани от Министерство на електронното ръководство, които са оповестени на интернет страницата на МЕУ, настояват ЦИК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР