Боинг 737 МАКС (Boeing 737 MAX) ще извърши днес първия

...
Боинг 737 МАКС (Boeing 737 MAX) ще извърши днес първия
Коментари Харесай

Боинг 737 МАКС с първи пътнически полет в Китай от март 2019 година


" Боинг 737 МАКС " (Boeing 737 MAX) ще извърши през днешния ден първия си пътнически полет в Китай от близо четири години, което е значима стъпка в опита на американския самолетостроител да възвърне позициите си на втория максимален авиационен пазар в света, съобщи Ройтерс.

Вътрешният полет на " Чайна саутърн еърлайнс " (China Southern Airlines) от Гуанчжоу до Чжънчжоу е изхвърчал в 12:45 часа (04:45 часа) по Гринуич, употребявайки аероплан МАКС, съгласно уеб страницата за следене на полетите ФлайтРадар24. 

Най-добре продаваният модел на " Боинг " бе спрян от хвърчене през март 2019 година след смъртоносни произшествия в Индонезия и Етиопия, само че стартира да лети още веднъж в света в края на 2020 година след възобновяване на летателните апарати и образование на водачите.

Китай е последният огромен пазар, който възобновява полетите на МАКС на фона на съществуващото комерсиално напрежение сред Вашингтон и Пекин, а подновяването на полетите съответствува с повишеното търсене на вътрешни полети, откакто управляващите преустановиха политиката си за " нулев коронавирус ". 

Чуждестранните авиолинии започнаха да летят с МАКС до Китай през октомври 2022 година, което бе знак, че първата страна, която " заземи " модела след злополуките отслабва политиката си на ограничавания.

Първоначалните проекти на " Чайна саутърн " бяха да се завърне към търговски полети през октомври 2022 година, само че не употребява самолетите на американската компания за планувани полети.

" Боинг " и " Чайна саутърн " не разясниха новината. 

Китайските авиолинии са имали 97 тяснофюзелажни самолета МАКС преди прекъсването им от хвърчене, съгласно данните на " Сириум " (Cirium) през 2019 година. „ Чайна саутърн “ е най-големият китайски клиент за модела с поръчка за 50 самолета, от които 34 са били доставени.

През октомври " Боинг " заяви, че разполага със 138 самолета, създадени за китайските превозвачи, които са в Съединени американски щати и чакат да бъдат доставени. Американският самолетостроител обаче е почнал ремаркетиране на самолетите към други превозвачи предвид на това, че няма съответни сигнали, че китайските авиолинии ще одобряват самолетите в близко време. 

" Боинг " изостава от " Еърбъс " (Airbus) в доставките за най-големия пазар на самолети в света, в огромна степен и поради прекъсването от хвърчене на МАКС. 

През 2022 година " Боинг " е доставил осем самолета за Китай, а " Еърбъс " над 100. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР