Богоя Богоев – Бочката е признат за виновен за двоен

...
Богоя Богоев – Бочката е признат за виновен за двоен
Коментари Харесай

Официално: Ревнивецът Бочката, опитал да убие двама души, ще лежи 12 години в затвора

Богоя Богоев – Бочката е приет за отговорен за двоен опит за ликвидиране на последна инстанция. Върховният касационен съд остави в действие решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е доказано напълно наказването Бочката от 12 години отнемане от независимост.

Съдът е оставил без почитание и е отхвърлил като несъстоятелни жалбите на ревнивеца, тъжба против присъдата е имало и от страна на една от потърпевшите.

Припомняме, че Окръжен съд – Пловдив призна 51-годишният Богоев за отговорен в това, че на 16 септември 2019 година в пловдивското село Ръжево от ревнивост е направил опит съзнателно да умъртви съседката си - 64-годишната Роса Горнишка и нейният другар 60-годишния Лазар Лазаров от същото село. Убийството е останало незавършено заради независещи от волята на Богоев аргументи и същото е осъществено преднамерено.

Бочката останал сирак от рано, роднините не общували с него. Живеел самичък в къщата на родителите си и работел като охранител в локалната земеделска кооперация. Помагал на новопристигналата си съседка като цепел дърва за огрев, хранел животните, вършел и друга мъжка работа, а пенсионерката му се отблагодарявала, като от време на време го канела да се хранят дружно.

Друг техен комшия Лазар Лазаров постоянно й услужвал като я возел с колата си до магазина, тъй като тя била мъчно преносима. Подсъдимият, който се увлякъл по по-възрастната от него жена, почнал да ревнува. Често злоупотребявал с алкохол. На 16.09.2019 година схванал, че тя и Лазаров ще вървят с колата на покупки. Взел решение да убие и двамата.

Причакал ги, като авансово сменил катинара на пътната врата към двора на дамата, с цел да не може да влезе. Взел кухненския нож и ги зачакал. Когато ги видял, тя му се развикала, а той я нападнал с ножа и пробол лицето й, като уцелил бузата, а по-късно я намушкал в гърба. Подгонил Лазаров и го намушкал пет пъти в краката. Съседи чули виковете за помощ и ги разтървали. Пострадалите били откарани с две коли за спешна помощ до болничното заведение, където дамата претърпяла незабавна интервенция. И двамата оживели. Подсъдимият също имал леки пострадвания от битката с Лазаров. Установено е, че е имал 2.6 промила алкохол в кръвта.

Върховният касационен съд написа в претекстовете си, че вярно и първоинстанционният и Апелативният съд са решили размера на наказването да е при многочислени смекчаващите отговорността условия, като се има поради, че Бочката е с чисто правосъдно минало, има положителни характеристични данни, помагал е на потърпевшата преди случая и е признал, че е работил от ревнивост.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и влезнало в действие.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР