Богданка Иванова от Плевен днес навърши 100 години, заобиколена от

...
Богданка Иванова от Плевен днес навърши 100 години, заобиколена от
Коментари Харесай

В община Плевен живеят десет столетници

Богданка Иванова от Плевен през днешния ден навърши 100 години, заобиколена от родственици и другари, а неин посетител бе кметът на общината Георг Спартански, оповестиха от общината. Столетницата е родена и живее в Плевен, само че е работила дълги години като начална учителка в Гиген, а по-късно в Згалево. Изучила е деца от доста випуски, множеството от тях сполучливо са траяли образованието си и са станали висшисти.

Юбилярката е майка на двама сина, има четирима внуци и четири правнуци. Доскоро е излизала сама на разходка, живее непретенциозно, държи думата ѝ да се чува, са споделили околните ѝ. На въпрос от плевенския кмет каква е тайната на дълголетието ѝ, тя е дала отговор: " По-малко искания ". Хубаво е да се живее доста години, стига да има почитание, сговор и да няма гюрултии, е декларирала още рожденицата.

За своя празник Богданка Иванова е получила торта, а свещичките е духнал най-малкият ѝ правнук. Кметът Спартански ѝ е подарил букет и сума от 500 лв. по решение на Общинския съвет.

Освен днешната рожденичка в Община Плевен живеят още девет столетници, шестима от тях са родени през 1920 година, прецизираха от общинската администрация. Най-възрастният следва да навърши 104 години при започване на февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР