Богатството на основателя на Amazon Джеф Безос продължава да расте.

...
Богатството на основателя на Amazon Джеф Безос продължава да расте.
Коментари Харесай

Безос стана най-богатият човек в модерната история


Богатството на създателя на Amazon Джеф Безос продължава да пораства. Според показателя на милиардерите на Bloomberg, то към този момент е над 105 милиарда $, което го прави и най-богатия човек в модерната история, отбелязва онлайн изданието Re/Code.

Състоянието на Безос е повече от максимума на предходния най-богат човек Бил Гейтс. Гейтс в никакъв случай не е достигал такава сума на благосъстоянието си, само че съгласно разбор на Bloomberg, това е най-много поради доста по-голямата благотворителна активност.

По данни от публични документи, от 1996 година насам Гейтс е дарил 2.9 милиарда $ в брой за разнообразни дела. Освен това е дарил близо 700 млн. акции в Microsoft за общо над 60 млрд $. Ако той не беше дарявал толкоз доста активи, през днешния ден благосъстоянието на Гейтс щеше да е най-малко 150 милиарда $.

През последните години Гейтс интензивно се е отдал на фондацията си и има консултантска роля в Microsoft. Безос в това време прави тъкмо противоположното. Той се е посветил съвсем напълно на Amazon и галактическата си компания Blue Origin.

Активността на Безос във филантропията е много по-скромна. Той подарява милиони долари най-много на Университета на Принстън, който той е приключил и където се среща със брачната половинка си. Безос е дарявал милиони и на център за изследвания за лекуване на рак в Сиатъл.

Безос счита, че може да помогне за спасяването на цялата планета посредством компанията си Blue Origin. Една от нейните дълготрайни цели е преместването на тежката промишленост в космоса, което ще понижи доста замърсяването на Земята. Той влага по 1 милиарда $ годишно в компанията, само че въпреки всичко тя е комерсиална.

През лятото на предходната година Безос беше подложен на критика от в. New York Times за слабата си интензивност в същинската щедрост. Тогава той разгласи, че е отворен за хрумвания, само че към момента липсва забележима интензивност. Това поражда още въпроси и упования да даде образец с по-голяма филантропска активност. Безос обаче наподобява, че към момента не се усеща подготвен да понижи доста времето, което отделя за бизнесите си./ vesti.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР