Богатството на най-богатите бизнесмени в Русия се е увеличило с

...
Богатството на най-богатите бизнесмени в Русия се е увеличило с
Коментари Харесай

Най-богатият бизнесмен в Русия забогатя рекордно от началото на годината

Богатството на най-богатите предприемачи в Русия се е нараснало с 18,293 милиарда USD от началото на 2024 година съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, оповестен от организацията, който се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите.

Според Bloomberg Billionaires Index от началото на годината съоснователят на фирмите Eurochem и SUEK Андрей Мелниченко завоюва 5,29 милиарда USD, положението му възлиза на 24,1 милиарда USD. Стойността на паричните вложения и персоналните активи на милиардера частично се основава на известия в медиите и числа, предоставени от представители на пресслужбите на фирмите.

Статутът на главния акционер на Северстал Алексей Мордашов се усили с 3,75 милиарда USD до 24,6 милиарда USD. Стойността на паричните му вложения се основава на разбор на дивиденти, вътрешни транзакции, налози и пазарни резултати. В същото време ръководителят на борда на шефовете на NLMK Владимир Лисин завоюва 2,91 милиарда USD, увеличавайки положението си до 26,9 милиарда USD (стойността на паричните вложения и персоналните активи на милиардера частично се основава на разбор на дивиденти, вътрешни транзакции и пазарни индикатори).

Най-големи загуби понесе акционерът на най-големия производител на желязна руда в Русия Metalloinvest. Състоянието на Алишер Усманов понижа с 2,8 милиарда USD до 18,3 милиарда USD.

От март 2012 година организацията разгласява Bloomberg Billionaires Index, който включва информация за благосъстоянието на 500-те най-богати хора на планетата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР