Богатството на италианските семейства нарасна със 102 милиарда евро през

...
Богатството на италианските семейства нарасна със 102 милиарда евро през
Коментари Харесай

Италианците са забогатели по време на пандемията, докато държавата обеднява

Богатството на италианските фамилии набъбна със 102 милиарда евро през пандемичната 2020 година. Така то доближава до общо 10 трилиона евро. Това се споделя в взаимен отчет на Централната банка на Италия и националния статистически институт на страната.

Италианците концентрират по-голямата част от благосъстоянията си в недвижими парцели. Наблюдава се и нарастване на депозитите, демонстрират данните, написа Bloomberg.

Междувременно животът в Италия нарастна с най-бързия ритъм от десетилетие насам. Причината - възходящите разноски за сила, които не престават да покачват потребителските цени.

Цената на животът в страната се е повишила с 4,2% през декември на годишна база. За съпоставяне инфлацията през ноември е била 3,9% на годишна база по данни на италианския статистически институт Istat.

Основният фактор, подтикващ растежа на цените са енергийните разноски. Сметките за комунални услуги нарастват с 14,4% на годишна база, а транспортните разноски са нарастнали с 9,6%. С 3,6% хотелиерските услуги. Разходите за храни и питиета се повишиха с 2,9%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР