Богатството на глава от населението в Румъния едва се доближава

...
Богатството на глава от населението в Румъния едва се доближава
Коментари Харесай

Румънците са 11 пъти по-бедни от средното за Европа. Изпреварват ги и българите

" Богатството " на глава от популацията в Румъния едвам се приближава до цената на кола втора употреба
Румънците са 11 пъти по-бедни от междинното за Европа. Това оповестява Дан Попович, общоприет шеф на OTP Asset Management Romania - част от най-голямата финансова група в Източна Европа, която предлага капиталови услуги в разнообразни страни в района. Той се базира на данни на Европейската асоциация за финансов мениджмънт (EFMA), представени от Диджи24 и телевизия Антена3.

В материалите си по тематиката румънските медии означават, че " благосъстоянието " на глава от популацията в Румъния едвам се приближава до цената на кола втора употреба и допълват, че даже българите са по-добре в това отношение.

Средното благосъстояние на румънец е 5823 евро, в България този индикатор доближава 7778 евро, в Полша - 11 249 евро, в Унгария - 12 058 евро, до момента в който междинното за Европа е 65 209 евро, оповестява Дан Попович. Той прецизира, че финансовото благосъстояние се отнася до сумите, вложени в банкови депозити, капиталови фондове, пенсионни фондове и капитализирани застраховки живот.

Според показаните данни в Румъния банковите депозити съставляват 68 % от общото приблизително благосъстояние на глава от популацията, пенсионните фондове - 18,5 на 100, капиталовите фондове - 3,73 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР