Богатите страни може отново да започнат да трупат запаси от

...
Богатите страни може отново да започнат да трупат запаси от
Коментари Харесай

СЗО: Богатите страни може отново да започнат да трупат запаси от ваксина срещу COVID-19 заради Омикрон

Богатите страни може още веднъж да стартират да натрупат ресурси от ваксини против COVID-19, пробвайки се да усилят наличностите си поради новия вид на ковид, и с това да застрашат световните доставки, предизвести през днешния ден директорката на отдела за имунизации и ваксини към Световната здравна организация (СЗО) Кейт О`Брайън, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 155
През последните няколко месеца доставките по програмата на СЗО и Алианса за ваксини (ГАВИ) за шерване на ваксини - КОВАКС - се усилиха, с помощта на дарения от богати страни и откакто Индия облекчи рестриктивните мерки за експорт на ваксини.

Действията на Делхи разрешиха на индийския Серумен институт да възобнови доставките, главно за програмата КОВАКС, на създаваната от него ваксина " АстраЗенека ".

На конференция О`Брайън сподели, че би трябвало да се направи всичко належащо, с цел да може доставките на по-големи количества ваксина да продължат.

" Докато се ориентираме в обстановката с Омикрон, каквато и да се окаже тя, има риск световните доставки още веднъж да бъдат ориентирани към трупането на ресурси от страни с високи приходи ", тъй като те се пробват да запазят опциите за имунизация на своите жители.

Преди това тя сподели, че огромен проблем за КОВАКС са били даренията от богати страни на ваксини против ковид, чиито период на валидност изтича относително скоро и означи, че в някои богати страни е имало високи равнища на разхищаване на ваксини.

От февруари насам по програмата КОВАКС са изпратени повече от 610 милиона дози ваксина на 144 страни или територии, съгласно информация на уеб страницата на ГАВИ.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 155  Трети случай на Омикрон е засечен в Румъния Трети случай на Омикрон е засечен в Румъния  Здравният английски министър със стряскаща прогноза какво може да се случи в Обединеното кралство Здравният английски министър със стряскаща прогноза какво може да се случи в Обединеното кралство  Не се потвърдиха подозренията за Омикрон у нас Не се потвърдиха подозренията за Омикрон у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР