Богатите стават все по-богати - и увеличават активите си все

...
Богатите стават все по-богати - и увеличават активите си все
Коментари Харесай

Mилиoнepитe вeчe дъpжaт пoчти пoлoвинaтa oт бoгaтcтвoтo пo cвeтa

Богатите стават все по-богати - и усилват активите си все по-бързо.

През 2017 година персоналното благосъстояние по света е достигнало $201,9 трилиона, растеж от 12% по отношение на 2016 година, което е най-бързият ритъм за последните пет години, демонстрира отчет на Boston Consulting Group, написа money.bg.

Растящите цени на акциите усилиха благосъстоянията, а вложителите отвън Съединени американски щати получиха спомагателен подтик, защото множеството съществени валути ускориха позиции по отношение на $.

Милионерите и милиардерите по света към този момент държат съвсем половината от общото персонално благосъстояние по света, сочи още отчетът. В Северна Америка, където се намират $86,1 трилиона, 42% от капиталовия капитал е благосъстоятелност на хора с над $5 милиона активи.

" Фактът, че благосъстоянието, притежавано от милионерите като % от общото благосъстояние, се усилва, не значи, че бедните стават по-бедни ", сочи водещият създател на отчета Анна Закрзвески. " Това в действителност значи, че всички забогатяват, само че богатите го вършат по-бързо ".

Азия продължава да записва високи темпове на растеж. През 2017 година общото благосъстояние се е повишило с 19 % до $36,5 трилиона $, като 57 % от тях са в ръцете на китайци. Миналата година най-големият победител бе Китай и тя към този момент е на втора позиция, само че в границите на идващите пет години тя ще изпревари Съединени американски щати, споделя още тя.

Източна Европа и Централна Азия са двата района, в които максимален дял от благосъстоянието е притежавано от свръхбогатите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР