Богатите и известните плащат висока цена за място на срещата

...
Богатите и известните плащат висока цена за място на срещата
Коментари Харесай

Милиардерска наследница протестира в Давос, иска да плаща повече данъци

Богатите и известните заплащат висока цена за място на срещата на върха в Давос тази седмица, само че наследницата Марлене Енгелхорн упорства да заплащат повече налози.

31-годишната Енгелхорн извършва и упорит проект да заплати на хора, които да предложат хрумвания, с които тя да раздаде по-голямата част от благосъстоянието си на стойност 25 млн. евро, с цел да може да избяга от това, което назовава „ династично блатно благосъстояние ”.

„ Наследих благосъстояние и затова власт, без да съм направила нищо за него. Държавата даже не желае налози върху него ”, жалва се австрийско-германската активистка и основателка на самодейността Taxmenow. Енгелхорн се причисли към няколкото митинга на богатото малцинство в коридорите на Световния стопански конгрес,

които приканват за по-високи налози за богатите.

Потомъкът на създателя на химическия колос BASF Фридрих Енгелхорн е измежду дребна група милионери, които упорстват държавните управления да ги таксуват с по-високи налози, с цел да се преодолее възходящата разлика в благосъстоянието. Приблизително 2150 милиардери по света са с 3,3 трилиона $ по-богати, в сравнение с са били през 2020 година, до момента в който близо пет милиарда души по света са обеднели.

Енгелхорн, която наследила милиони след гибелта на баба ѝ през 2022 година, разгласи, че ще бъде основана гражданска

група от 50 австрийци, на които ще бъде платено, с цел да разработят хрумвания за бъдещето на нейното положение.

За да бъде процесът по-демократичен, 10 000 случайно определени австрийци на възраст над 16 години са поканени да аплайват за присъединение към групата, като попълнят въпросник. След това ще бъдат определени 50 души.

Ако групата не успее да предложи хрумвания с необятна поддръжка, наследството ще ѝ бъде върнато. Енгелхорн, която е учила немски език в университета, съобщи, че ще си откри постоянна работа, откакто над 90 % от благосъстоянието ѝ бъде преразпределено. „ Ще мина от най-богатия един % от обществото към по-малко богатите 99 %. Мисля, че това е усъвършенстване. Преминавам нагоре в едно демократично общество, от това династично тресавище на благосъстоянието ”, сподели тя.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР