Богатите държави могат да дадат пример за намаляване на въглеродните

...
Богатите държави могат да дадат пример за намаляване на въглеродните
Коментари Харесай

Страните от Г-7 обсъждат климата на форум в Япония

Богатите страни могат да дадат образец за понижаване на въглеродните излъчвания, макар че са нужни доста по-бързи дейности за прекъсване на световното стопляне. Това съобщи министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм в изявление за Асошиейтед прес.

Гранхолм и други високопоставени чиновници в региона на енергетиката и околната среда от Групата на седемте развити стопански системи са в Хокайдо, Северна Япония за диалози по въпросите на изменението на климата, енергийната сигурност и други свързани въпроси.

Министрите разгледаха първия и единствен в света транспортен съд за транспорт на полутечен водород.
Почти всяка страна гледа на водорода като на една от опциите за реализиране на задачите за чиста сила. Въпросът е по какъв начин го транспортираш? Единият вид е да го превърнеш в възобновим амоняк, другият – да го втечниш. Този транспортен съд е първият по рода си - той транспортира течен водород.
Дженифър Гранхолм, министър на енергетиката на Съединени американски щати

На срещата на върха на Г-7 през май предходната година страните членки си сложиха обща цел - до 2035 година да се реализира цялостно или преобладаващо декарбонизирано електроснабдяване.
Действаме прекомерно постепенно, в действителност би трябвало да се забързаме. Фактът, че предходната година парниковите излъчвания са се нараснали с съвсем 1 %, на фона на всички тези вложения, е извънредно разочароващ.
Дженифър Гранхолм, министър на енергетиката на Съединени американски щати

Корабът " Suiso Frontier " транспортира водород, охладен до минус 253 градуса по Целзий в течна форма, която заема една осемстотна от размера, който би заемал като газ. Корабът е издигнат, с цел да транспортира от Австралия до Япония водород, за произвеждане на електрическа енергия и за зареждане на транспортни средства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР