Богати са на протеини, има приятен, сладникав вкус и лесно

...
Богати са на протеини, има приятен, сладникав вкус и лесно
Коментари Харесай

В сезона на мидите - какви са ползите от консумацията им

Богати са на протеини, има прелестен, блудкав усет и елементарно се подготвят в домашни условия

Жителите на крайбрежните градове, включват ястия от пресни миди в ежедневното си меню. Те се варят, пържат в растително масло с чесън, пекат се със сирене. Животът надалеч от морския бряг трансформира ястията с миди в празник за небцето и вкусовите ви рецептори. За благополучие, в магазина мидите могат да бъдат закупени и замразени когато и да е. Месото от мидите се разграничава по усет според от възрастта, мястото на улов. Богати са на протеини, има прелестен, блудкав усет и елементарно се подготвят в домашни условия, написа

Времето за подготвяне на най-простите предписания лишава от 5 до 15 минути. Като да вземем за пример паста с миди.

Хранителната стойност

Протеинът, съдържащ се в месото на двучерупчестите мекотели, се усвоява елементарно от тялото. 100 g замразен артикул съдържа до 11 g протеини. Мазнините съставляват дребна част - до 1,5 година По време на готвенето им, наличието на калории в тях се трансформира. Преди ястие замразените миди се варят, пържат, пекат. В недопечен тип мидите не се употребяват толкоз постоянно. За това се избират единствено свежи такива, при които не са минали повече от 36 часа от улова им.

Как да готвим миди без щета за здравето?

Морският деликатес може бързо да се скапе при погрешно предпазване и термична обработка. За да не се случи това, готвачите предлагат да не се ядат черупки, които не са се отворили след готвене. Факт е, че вътрешната част на това живо мекотело се държи компактно затворено от мускул. Под вода мекотелите се отварят за дишане и хранене, само че в случай че ги хванете, те се затварят. Когато мидите се третират с топлота, мускулът се отпуска, отваряйки черупката на мидата. Но една рекомендация сплотява всички предписания: минималното време на излагане на топлота. Крехкото месо се опасява от дълготрайно излагане: в случай че пържите, варите, печете към 30-40 минути, месото ще стане жилаво, ще загуби своя мирис и усет.

Индустриално почистените от черупки замразени миди в опаковки, ви разрешават потреблението на почистено месо за готвене. Ако на опаковката е посочено, че продуктът е варено-замразен, значи е минал предварителна топлинна обработка. Достатъчно е да го загреете и да го овкусите. Със замразени миди е комфортно да приготвяте салати, ризото, първи ястия.

За да приготвите салата със замразени миди, първо би трябвало да се размразят. След това непотребната влага се отстранява от тях, запържвайки ги в тиган с прибавяне на чесън и ароматни билки (по избор). След това може да ги прибавите към салатата. Можете да си приготвите миди за фамилна вечеря, другарски празник или празнична софра. Методите за готвене ви разрешават да ги сервирате дружно с черупките им или и без тях, съчетавайки с усетите и ароматите на подправки, сосове и питиета. Висококачествените миди са потребни за консумация от възрастни и деца, попълвайки запасите от протеини, витамини, микроелементи, по този начин нужни за организма.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР