Богатата празнична програма е започнала още от 10-и февруари, когато

...
Богатата празнична програма е започнала още от 10-и февруари, когато
Коментари Харесай

В празничния 1-ви март своя патронен празник ще отбележи СУ „Христо Ботев“

Богатата празнична стратегия е почнала още от 10-и февруари, когато са се провели Ботевски математически празници и надпревари.

На 26-и февруари във фоайето галерия е красила с материали от естествени науки, готови от възпитаници от 5 -7 клас, на тематика „ Уча и създавам “.

На 28-и февруари поетично-музикален рецитал е отдаден на Христо Ботев – възпитаници от началния стадий демонстрират рецитаторските си умения пред бюста на поета.

Историческа конференция на тематика „ 140 години гимназиално обучение в Русе – мост сред поколенията “ е планувана за 28-и февруари в аулата на учебното заведение, а на 29-и февруари второкласници ще се състезават в „ Буквоплет “.

Паралелно текат и два конкурса-за снимка, където възпитаници показват авторските си фотоси на тематика „ Русе през очите на гордия ботевец “, както и книжовен конкурс за есе, писмо, роман или стихотворение по тематиките: „ Писмо до Ботев “, „ Жив е Ботев “, „ Всяко познание е щит и копие “.

Наградените фотоси от фотографския конкурс ще бъдат включени във виртуална галерия, а спечелилите от литературния конкурс ще станат ясни на тържествения съвет, който ще се организира на 1- ви март.

Ефектен край на празничната стратегия ще бъде концертът в Голямата зала на Доходното здание с начален час 17.30, в който присъединяване ще вземат ученици на учебното заведение, а многочислените посетители ще имат опцията да съпреживеят емицията им, да се насладят на блестящите им гении.

Празничната стратегия е осъществена благодарение на отдаденото на учениците и техните учители Училищно настоятелство. Концертът е подсилен от Община Русе и Русенски университет,,Ангел Кънчев``
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР