Богаташи от Бристъл, Англия, очевидно смятат, че опазването на естествените

...
Богаташи от Бристъл, Англия, очевидно смятат, че опазването на естествените
Коментари Харесай

Богаташи пазят колите си от птици с шипове в дърветата


Богаташи от Бристъл, Англия, явно считат, че опазването на естествените местообитания е работа на птиците.

Жители на екслузивен регион на Бристъл са сложили шипове против птици върху две дървета в квартала, с цел да защищават своите BMW-та и Audi-та от птичи изпражнения, написа Huffpost.

“Единствената цел на шиповете е да защищават колите, няма друга причина, ” е декларирал пред Bristol Post локален жител, поискал анонимност.

“Тук има огромен проблем с птичите изпражнения. Те в действителност цапат ужасно колите, а по някаква причина птиците се събират в този регион. ”

Същият жител е добавил, че наоколо има други дървета, в които птиците да гнездят, а локалните са употребявали и други способи да ги плашат, като “поставянето на дървен макет на хищна птица в клоните ”.

Това обаче не подействало.



Шиповете са сложени на две дървета в региона. Такива съоръжения нормално се употребяват, с цел да се попречи на птиците да кацат на ръбовете на здания, на первазите на прозирците и на улуците.
 
Природозащитници обаче разкритикуваха този ход
 
“Наясно съм, че притежателят може би има законовото право да направи това на тези дървета, защото те наподобява се намират на частна земя, ” съобщи представителката на Зелената партия Пола О‘Рурк пред Bristol Post.
 
“Независимо дали е разрешено или не, това наподобява извънредно и е извънредно да се гледа по какъв начин дъвета са направени на процедура необитаеми за птиците, преполагам поради паркирането под тях, ” споделя О‘Рурк. /profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР