Богата художествена програма, четири мащабни концерта на две различни, специално

...
Богата художествена програма, четири мащабни концерта на две различни, специално
Коментари Харесай

Богата програма и много изненади за пролетта в Кюстендил

Богата художествена стратегия, четири огромни концерта на две разнообразни, особено издигнати за празника подиуми, участия на едни от най-популярните български групи и реализатори и обновяване на традицията за празнично шествие до лесопарк „ Хисарлъка “ – по този начин ще бъде маркирано тазгодишното издание на „ Кюстендилска пролет “!, анонсира кметът на общината инж. Атанасов.

Началото на пролетните празници в града ни ще бъде сложено на 16 март (събота), когато за 57-ма поредна година, ще бъде определена Девойка „ Кюстендилска пролет ”. Изборът ще бъде съпроводен от впечатляващ театър на пл. „ Велбъжд “, започващ тъкмо в 19:00 ч.!

Водещ на събитието ще бъде един от обичаните облици от телевизионния екран и родния радиоефир – Димитър Павлов, а гостите на спектакъла ще имат опцията да се насладят на палитрата от красиви фолклорни осъществявания на пленителната Деси Добрева, както и на осъществяванията на едни от най-популярните рап реализатори измежду младата публика в България – FYRE, който гостува дружно с DJ THEO.

„ Кюстендилска пролет “ 2024 година ще продължи с богата стратегия в дните до 24 март:

На 20 март в 17:30 ч. ХГ " Владимир Димитров – Майстора " ще бъде открита обичайна пролетна галерия „ Кюстендилска пролет “ на кюстендилските художници.

На 21 март, когато Кюстендил отбелязва формалния си празник, празничната стратегия ще стартира в 11:30 ч. на площад „ Велбъжд “ с отслужване на молебен за здравето на кюстендилци и ще продължи с празнично шествие от центъра на града до лесопарк „ Хисарлъка “ – обичана традиция на кюстендилци, която ще бъде обновена за пръв път след дългогодишна пауза.

Програмата на 21 март ще продължи на сцена „ Базиликата “ в Хисарлъка с обред по предаването на знаците на Кюстендил, а Девойка „ Кюстендилска пролет “ 2024 година ще насочи привет до всички кюстендилци.

Отбелязването на формалния празник на Кюстендил ще продължи с празнична стратегия с присъединяване на обичаната група на дребни и огромни – „ Тоника Сухопътни войски “, обичаните от публиката „ Виво Монтана “ и кюстендилският Фолклорен отбор „ Родолюбие “.

От 10:00 до 18:00 ч. на 21 март жителите и гостите на Кюстендил ще имат опцията да посетят цветно ревю „ Кюстендилска пролет “ на площад „ Велбъжд “, а в топлите часове на деня от 13:00 до 15:30 часа дребните гости на празника ще могат да се включат в кулинарна работилница за разработване на пролетни лакомства, дружно с преподаватели и възпитаници от Професионална гимназия по туризъм „ Н. Й. Вапцаров “.

За малчуганите на Хисарлъка Община Кюстендил е планувала и пролетни арт-работилници в часовете от 11:00 до 16:00 ч., които ще бъдат ситуирани директно до крепостната стена в лесопарка.

На 22 март слагаме началото на „ Пролетен уикенд в Кюстендил “! Акцент в петъчния ден ще бъде еко самодейността по залесяване на част от гората, заобикаляща Късноантичната и средновековна цитадела „ Хисарлъка “, а денят ще приключи със запаметяващ се рок концерт на именитата българска група „ Фактор “!

23 март също ще бъде ден, кондензиран с голям брой събития – в 12:00 ч. на сцена „ Базиликата “ в Хисарлъка по покана на Регионална библиотека „ Ем. Попдимитров “ наш посетител ще бъде журналистът Галя Щърбева, която ще показа своята книга „ Да хванеш гората “.

След срещата с вдъхновяващия създател, жителите и гостите на Кюстендил ще имат опцията да се потопят в магията на спорта, а сцена „ Базиликата “ ще бъде превзета от открити тренировки, спортни прояви и демонстрации. Продължават и пролетните арт-работилници за малчуганите – от 11:00 до 16:00 ч. в лесопарк „ Хисарлъка “.

В непосредственост до града, на бент. Дренов дол от 08:00 ч. феновете на вълнуващи моменти на състезание ще могат да вземат присъединяване в Дружествено съревнование по ловна пукотевица – дисциплинираност „ Скийт “ за купата на Община Кюстендил.

Съботният ден ще приключи със звезден концерт на Васил Найденов! Запишете в календара си датата занапред – 23 март, 19:00 ч., площад „ Велбъжд “!

24 март ще бъде неделя, отдадена на фамилията, времето измежду природата и приключенските игри навън: в 11:00 ч. стартира " Пролетно фамилно премеждие в Хисарлъка ” дружно с ОДК Кюстендил. Очакват ви доста спортни игри, викторина за дребни и огромни и награди за най-малките участници в празника!

Събитията се провеждат от Община Кюстендил и се реализират с поддръжката на културните институти и редица организации и институции от град Кюстендил.

Предстоящите събития от програмата на „ Кюстендилска пролет “ 2024 година безспорно ще бъдат придружени с доста вълнуващи страсти и усмивки!

Бъдете тук, с цел да посрещнем дружно пролетта – тъй като светът постоянно е хубав, когато се пробужда за нов живот, само че на никое място не е по този начин гальовен и цветен както в Кюстендил!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР