Бог създал мъжа и жената равни по сила. Заселил ги

...
Бог създал мъжа и жената равни по сила. Заселил ги
Коментари Харесай

Притча: Защо мъжете отстъпват, а жените държат на своето

Бог основал мъжа и дамата равни по мощ. Заселил ги в един дом. Те се борели непрестанно между тях, само че борбите постоянно завършвали наедно.

Веднъж мъжът решил: „ Трябва да поговоря с Бог. Уморих се да се боря с тая жена и да не мога да я надвия. “ Отишъл на небето и застанал пред Бог…

-Господи,никой не може да помогне на мъжа с изключение на теб. Ти умееш да палиш звездите на небето, бъди доброжелателен! Моля те, Господи, дай ми още мощ, с цел да мога да победя дамата! Излишно е всякога да слизаш на земята да ни помиряваш. Дай ми още мощ, въпреки и напълно мъничко и аз ще въведа ред!

–Добре,– споделил Бог – от през днешния ден ти ще бъдеш по-силен от дамата. И мъжът хукнал към къщи. Едва дошъл и закрещял: -Жено, в този момент аз съм твой стопанин! Господ ми даде още мощ и в този момент аз съм по-силен от теб. Трябва да ми се подчиняваш!

Жената се нахвърлила върху него, само че той я победил. Пак пробвала, отново я победил.Победил я и трети път. Мъжът се възгордял: -Дръж се както би трябвало, че ще ти дам да се схванеш! Жената се разсърдила не на смешка.

–Ще забележим тая работа!-казала тя. И на другия ден сама отишла при Господ. –Господи, дай и на мен още мощ! -Няма повече – отвърнал Бог.-Дадох всичката на мъжа ти. –Но по този начин той е по-силен от мен и ми се постанова. Не можеш ли това, което си му дал, да разделиш посред ни?

–Не! Каквото съм дал, не мога да взема назад.Ще се наложи да се примириш. Жената тръгнала към къщи доста ядосана. По пътя срещнала дявола и му разказала каква неволя и пристигнала до главата. –Послушай ме и всичко ще се оправи!-казал дяволът.-Приглади си настръхналата четина, усмихни се и иди отново при Господ.Поискай му ключовете, които висят на гвоздея до вратата. После ела при мен и аз ще те науча какво да направиш с тях.

Жената го послушала, върнала се при Господ, който и дал ключовете, единствено и единствено да го остави на мира. И след това, тичешком при дявола! -Така, значи получи трите заветни ключа – споделил той.-Ако ги използваш вярно, те ще ти донесат по-голяма власт и мощ, в сравнение с мъжът в миналото ще има. С първия заключи вратата на кухнята. Мъжете първо мислят за ястие. Вторият ключ е за спалнята. Заключи я! И третият, финален ключ е за стаята, в която е люлката на вашето дете. Заключи и нея! Мъжете обичат децата си, желаят да виждат по какъв начин пораства потомството им. Сега вземи своите ключове и върви у дома.

И добавил: –Помни, не отключвай вратите, до момента в който мъжът не се научи да употребява силата си по твое предпочитание и за твоя наслада! Жената побягнала към дома и изпълнила всички инструкции на дявола. Мъжът се прибрал. Като видял, че всички порти, които до момента стояли разтворени, са заключени, кипнал. Първо се опитал да ги разбие, уповавайки се на силата си, само че не съумял. Тогава се развикал:

-Господ ми ги даде. -Няма да понасям тая работа!– креснал той и право при Господ. -Жената не ме позволява до моята храна, моето дете и моята постелка. Каза, че ти си и дал ключовете. -Така е. Тя ми ги изиска, Аз и ги дадох, а дяволът я е научил по какъв начин да ги употребява. -Тогава дай и на мен ключове, с цел да мога да отворя вратите. -Както не дадох на нея повече мощ, по този начин не мога да дам и на теб други ключове. Каквото съм дал, дал. Споразумейте се!

Върнал се мъжът при жена си и почнал да се мъчи да я умилостиви по всевъзможен метод, само че тя не отстъпила. Тогава и предложил да си разделят силата и ключовете по равно. -Трябва да помисля-казала дамата. И седнала да мисли. В този миг дяволът надникнал през прозореца. –Не се съгласявай! Нека у него остане силата, а ключовете – у теб. Запомни, когато налетят мухите, кравата не може да мине без опашката си!

И договорката не се състояла. От този миг на мъжете се постанова да сдържат силата си, в случай че желаят да съжителстват с дамите си. Ето за какво мъжете отстъпват, а дамите държат на своето.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР