Боевете по фронтовата линия в Източна Украйна не стихват, а

...
Боевете по фронтовата линия в Източна Украйна не стихват, а
Коментари Харесай

Киев: Войските, които защитаваха Харков, са напреднали до границата

Боевете по фронтовата линия в Източна Украйна не стихват, а Киев разгласи, че украински войски са достигнали до съветската граница, северно от Харков.
Според западни анализатори съветските войски евентуално са се отказали от плануваната блокада над украинските елементи по линията от Донецк.
Войските, които пазят втория по величина град в страната, Харков, са напреднали чак до границата с Русия. Не е ясно тъкмо за кой регион става дума, нито какъв брой са бойците, достигнали съветската граница. Украинското министерство на защитата разгласява видеозапис, на който се виждат бойци до синьо-жълт граничен знак, без да се дават детайлности по кое време е изработен той.
Руските елементи не престават да нанасят удари по цели в Донбас, а в неделя бяха изумени цели и в западния град Лвов.
„ Подготвяме се за нов опит на Русия да нападна Донбас, да ускори дейностите си в южната част на Украйна. Окупаторите все по този начин не желаят да одобряват, че се намират в задънена улица и тяхната по този начин наречена специфична интервенция към този момент се е провалила”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Руските войски евентуално са се отказали от плануваното огромно обграждане на украинските елементи по линията от Донецк до град Изюм. Това се споделя в отчет на основания в Съединените щати Института за проучване на войната.
А село, северно от Киев, се прочу с автентичен метод за въздържане на съветските елементи. Украинците създали пробив в язовирната стена и водата на река Ирпен наводнила селото и хиляди декара в близост. Смята се, че точно този коренен ход е попречил на съветските бойци и танкове да пробият линиите на украинската защита по време на офанзивата към Киев през март.
Въпреки вредите, локалните поданици са уверени, че си е коствало.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР