Боевете между съперничещи си общности в спорен регион, за който

...
Боевете между съперничещи си общности в спорен регион, за който
Коментари Харесай

Миротворци на ООН сред десетки убити в сблъсъци по границата между Судан и Южен Судан

Боевете сред съперничещи си общности в противоречив район, за който претендират както Судан, по този начин и Южен Судан, убиха 54 души, в това число двама миротворци на Организация на обединените нации, заяви в понеделник Организация на обединените нации, призовавайки за успокоение.

Сблъсъците в Абей, оспорвана богата на нефт територия, пресичаща границата на двете страни, избухнаха през уикенда, съгласно локалните управляващи.

Временните сили за сигурност на Организация на обединените нации за Абей (UNISFA) обявиха, че „ мощно осъжда тези офанзиви против цивилни и мироопазващи сили ".

" В момента, съгласно локалните управляващи, 52 цивилни са изгубили живота си, до момента в който други 64 са тежко ранени ", се споделя в известието.

Той сподели, че мироопазващите сили са попаднали под обстрел в неделя, " до момента в който транспортираше наранени цивилни от база на UNISFA до болница ".

Пакистански миротворец беше погубен и " четирима униформени и един локален граждански бяха ранени ", се споделя в известието.

Миротворец от Гана беше погубен в събота, добави UNISFA, призовавайки за следствие на принуждение...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР