Боен самолет се разби в източен Мианмар на фона на

...
Боен самолет се разби в източен Мианмар на фона на
Коментари Харесай

Боен самолет в Мианмар се разби при нарастващ натиск върху военния режим

Боен аероплан се разруши в източен Мианмар на фона на възходящия напън от страна на силите за битка с преврата върху генералите, завзели властта с прелом през 2021 година

Самолетът Sit-Tat се разруши в щата Каях покрай границата с Тайланд в събота, като Силите за отбрана на националностите на Карени (KNDF) настояват, че са свалили самолета.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла. Около 90 000 души, разселени заради спора в Мианмар: Организация на обединените нации Въпроси и отговори: Бивш американски посланик вижда „ тревожни разделения “ в Югоизточна Азия Русия и Мианмар стартират първите си морски учения „ По-евтино от бирата “: цените на метамфетамин в Лаос внезапно падат, до момента в който хаосът в Мианмар подхранва търговията завършек на списъка

Въпреки това, военният представител Зау Мин Тун сподели пред държавната MRTV, че самолетът е паднал заради механически проблем и че и двамата водачи са катапултирали безвредно. Той сподели, че е бил на подготвителен полет.

Катастрофата идва, когато военните са изправени пред най-сериозното предизвикателство от силите за битка с преврата, откогато завзеха властта от определеното държавно управление на Аун Сан Су Чи през февруари 2021 година

Алианс от етнически въоръжени групи в северен щат Шан стартира атака преди две седмици, която завладя редица градове и десетки военни постове покрай границата с Китай, насърчавайки групи в други елементи на Мианмар да засилят акциите си против генералите.

Около 50 000 души са били разселени в щата Шан и 40 000 в прилежащите щати Сагаинг и Качин, съгласно Организация на обединените нации.

В изказване, оповестено на страницата на KNDF във Фейсбук, се споделя, че огън от тежки картечници е блъснал изтребителя във фюзелажа и крилото, преди да се разбие надалеч от бойното поле, оставяйки диря от пушек.

CNDF и Каренската войска — въоръженото крило на Националната прогресивна партия на Карени — приписаха заслугите на своите членове за свалянето на самолета.

Mizzima, новинарско издание в Мианмар, публикува изображения на това, което съгласно него са изоставената каска и парашут на един от водачите.

KNDF е измежду десетките групи, които се борят за възобновяване на демокрацията в Мианмар след отстраняването от военните на държавното управление на Аун Сан Су Чи.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР