Боен самолет атакува единственото функциониращо летище на Триполи днес, докато

...
Боен самолет атакува единственото функциониращо летище на Триполи днес, докато
Коментари Харесай

Единственото действащо летище в Триполи затворено след бомбардировки

Боен аероплан нападна единственото функциониращо летище на Триполи през днешния ден, до момента в който сили от Източна Либия напредват към столицата, пренебрегвайки апелите на интернационалната общественост да се приключи спорът, осведоми " Ройтерс ".

От летище " Матига " в източната част на Триполи оповестиха, че обектът е бомбардиран. Местен гражданин удостовери офанзивата.

Властите затвориха летището след бомбардировките.

Въоръжените конфликти заплашват да пресечен петролните доставки, да засилят миграцията към Европейски Съюз и да блокират проекта на Организация на обединените нации за осъществяване на избори, които имат за цел да прекратят съперничеството сред двете паралелни държавни управления в Източна Либия и Триполи.

Либийската национална войска под управлението на фелдмаршал Халифа Хафтар - някогашен военачалник от армията на Муамар Кадафи - разгласи, че 19 бойци от армията са починали през последните дни.

Най-малко 32 души са убити и към 80 са ранени от страна на силите на държавното управление в столицата.

Организация на обединените нации разгласи, че 2800 души са разселени поради боевете. Световната организация прикани за краткотрайно филантропично помирение.

Източник от защитата на летището разгласи пред Агенция Франс Прес, че никой не е поел отговорност за офанзивата, при която е ударена писта. Няма информация за потърпевши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР