Боен кораб на Кралския новозеландски флот е заседнал, а след

...
Боен кораб на Кралския новозеландски флот е заседнал, а след
Коментари Харесай

Кораб потъна край Самоа

Боен транспортен съд на Кралския новозеландски флот е затънал, а по-късно потопен край Самоа. Всичките 75 пасажери и екипаж на борда са евакуирани в сигурност в островната страна, оповестиха Новозеландските сили за защита в днешно изказване, представено от Ройтерс. 

„ Манавануй “ – профилиран транспортен съд за хидрографски проучвания, е затънал през вчерашния ден край южния бряг на втория по-големина остров на Самоа Уполу, до момента в който е изследвал риф, заяви контраадмирал Шейн Арндъл, пълководец на Военноморски сили на страната.

Няколко съда са помогнали за спасяването на пасажерите и екипажа, напуснали кораба в избавителни лодки. „ За избавените се грижат в Самоа и в спомагателни съдове “, съобщи контраадмиралът. Новозеландски патрулен аероплан П-8А „ Посейдон “ е бил вдигнат във въздуха, с цел да оказва помощ на избавителната интервенция. 

Причините за засядането към момента не са ясни и ще е належащо в допълнение следствие, обявиха Новозеландските сили за защита. 

Местните медии разгласиха видеоматериали и фрагменти по какъв начин „ Манавануй “, който коства на държавното управление в Уелингтън 103 млн. новозеландски $ (113 млн. лева.), се е килнал встрани и над него се носи сив пушек. 

По-късно съдът се е преобърнал потопен, оповестиха Новозеландските сили за защита. От там допълниха, че си сътрудничат със самоанските управляващи, „ с цел да се схванат последствията и да се сведе до най-малко въздействието на околната среда “. 

Военноморските сили на Нова Зеландия сега работят при понижен потенциал, като три от деветте им кораба не работят заради дефицит на екипаж, показва Ройтерс. 

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР