Boeing Co. може да се превърне в най-големият корпоративен заемополучател

...
Boeing Co. може да се превърне в най-големият корпоративен заемополучател
Коментари Харесай

Boeing ще стане най-големият „паднал ангел“ в САЩ, ако рейтингът на компанията бъде понижен до „боклук“

Boeing Co. може да се трансформира в най-големият корпоративен заемополучател в Съединени американски щати, който в миналото е бил лишен от капиталовия си кредитен рейтинг и да попадне на територията на „ отпадък “, наводнявайки пазара на високодоходни облигации с рекорден размер нов дълг за усвояване, написа Блумбърг.

Във вторник S&P Global Ratings съобщи, че обмисля намаление на рейтинга на производителя на самолети до „ отпадък “, защото стачките в индустриалните му обекти не престават. Миналия месец Moody`s Ratings съобщи, че обмисля сходен ход. Fitch Ratings акцентира възходящите опасности, само че към момента не е оповестил обзор на рейтинга.

Понижаването на два от трите съществени кредитни рейтинга на Boeing би оставило огромна част от неизплатения му дълготраен дълг от 52 милиарда $ неприемлив за включване в показателите за капиталов клас. Ако това се случи, Boeing ще се трансформира в най-големия „ паднал ангел “ – термин в промишлеността за компания, която е изгубила рейтингите си от капиталов клас, на база отговарящ на показателите дълг, показват анализаторите на JPMorgan Chase & Co.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР