Боди камерите ще станат задължителни за всички полицаи, които работят

...
Боди камерите ще станат задължителни за всички полицаи, които работят
Коментари Харесай

Боди камерите стават задължителни за полицаи

Боди камерите ще станат наложителни за всички служители на реда, които работят на улицата. Така действията им могат да бъдат следени онлайн във всеки миг.

Мярката влиза в действие след случая в Стара Загора, при който 58-годишен мъж почина след гонка с полицейски екипи.

Над 90 лични камери са разпределени сред екипите на " Охранителна полиция “ – Бургас. Запис се прави единствено по време на инспекция, само че дейностите им се наблюдават онлайн през цялото дежурство. Ако камерата не работи, се взима отношение по дисциплинарен ред.

" Попадаме постоянно в разнообразни обстановки, където когато някой има искания, с цел да излезе истината, нескрито се взимат записите и всичко се конкретизира “, споделя Пламен Димитров, младши полицейски контрольор, " Охранителна полиция “ – Бургас.

В Сливен 36 боди камери демонстрират работата на екипите в действително време. Задължението на патрулния служител на реда е устройството да бъде в непрекъсната подготвеност.

Много противоречиви проблеми са решени след обзор на записите, настояват от полицията.

 

" Имаше несъгласие за нарушаване - непропускане на пешеходец, и несъмнено се откри, че те се движат след автомобила, който е извършител, стопират го след пешеходната пътека и го глобяват “, споделя комисар Димитър Кикьов, шеф " Охранителна полиция “ – Сливен.

Под надзор са и патрулните коли, осведоми bTV. Засилва се и образованието на служителите на реда по какъв начин да работят на улицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР