Боди камерите на полицаите биха увеличили доверието на обществото в

...
Боди камерите на полицаите биха увеличили доверието на обществото в
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Боди камерите на полицаите биха увеличили доверието в МВР

Боди камерите на служителите на реда биха нараснали доверието на обществото в Министерство на вътрешните работи. Това сподели Ивайло Мирчев от ПП-ДБ в предаването " Денят на Фокус " по радио " Фокус ". Мирчев е един от вносителите на законопроекта, съгласно който полицейските чиновници ще би трябвало да носят камери на униформите си. “Очакваме да намалее полицейското принуждение – казусът в Стара Загора е мотив за внасянето на законопроекта. Очакваме също да намалее корупцията измежду полицейските чиновници – ще бъде на практика невероятно служител на реда да бъде наклеветен в корупция от безсъвестен жител.

Камерите биха обезпечили ограничение на прикриването на сътрудник – необятно публикувано в Министерство на вътрешните работи. При произшествия, когато има повече от един чиновник на реда и един жител, се взема под внимание позицията на полицията. Записите ще могат да се употребяват като доказателства в съда и това би трябвало да снеме терзанията и на жителите, и на Министерство на вътрешните работи ", добави Мирчев.

Камерите ще спомогнат за понижаване на случаите на пуснати без последици пияни и дрогирани водачи, счита той. “Представете си патрулите по границата – имаме сериозен ангажимент на пазим европейската граница и с камери работата на патрулите би се улеснила. Не на последно място, видеонаблюдението ще увеличи доверието на жителите в системата на Министерство на вътрешните работи ", счита Мирчев.

Голяма част от украинските бойци документират войната с камери. “След като на фронта камерите се употребяват, не би трябвало Министерство на вътрешните работи да има проблем с тях. Знаем за случаи на заглушаване на сигнала и така нататък и по тази причина законопроектът планува санкции. Полицаите, в случай че правят съзнателно работата си, не би трябвало да са срещу камерите ", счита Мирчев.

Протестите против БФС видяхме, че обществото би трябвало да възвърне доверието си в Министерство на вътрешните работи и че в работата на полицията има проблеми, които би трябвало да бъдат поправени, безапелационен е събеседникът.

“Записите от КАТ влизат като доказателства в съда, само че когато камерата е единствено в полицейския автомобил, какъв брой надалеч може да снима тя? Не се вижда изключително добре. Ако камерата е на самия служител на реда, това терзание отпада. Светът се развива софтуерно и не е съществено да желаеме да останем в 20 век ", счита Ивайло Мирчев.

“Общо взето има единодушие и консенсус по тематиката с боди камерите. Оказа се, че на митинга против БФС в бара, в който служителите на реда са влизали, има пребити почтени хора, задържани. На един от арестуваните му се роди дете в ареста, а се оказа, че той няма общо с подпалването на автомобила, за което бе задържан.

Наша отговорност е да създадем правила, с цел да създадем полицията ефикасна. Доверието в швейцарската полиция няма общо с доверието в българската. Обществата са разнообразни. Трудно ще видите митинг като този против БФС в Германия, да вземем за пример.

Когато жител запише служител на реда със своя камера, записите също се употребяват като доказателствени средства. Друго е ситуацията с видеорекордерите в колите – в България още те на са наложителни и този въпрос предстои на спор ", съобщи още Ивайло Мирчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР