Боби Ваклинов е един от онези хора, които вероятно не

...
Боби Ваклинов е един от онези хора, които вероятно не
Коментари Харесай

Боби Ваклинов: 45-ият и 46-ият парламент бяха точно това, цирк

Боби Ваклинов е един от тези хора, които евентуално не желаете да срещате на улицата с микрофон в ръка, колкото и да симпатизирате на предаването " Господари на ефира ". Запазената му марка е да задава неуместни въпроси и да преследва до дупка или най-малко до момента в който някой непринудено не одобри " Златния скункс ".

Освен като публицист, той се изявява и като рапър и водещ на предаването " Алтернативата ". Този сезон бе участник в предаването " Маскирания артист " и неговата маска (на цирка) бе първата, която падна.

Дали съжалява за ранното си отпадане, на какво го е научил " Маскираният артист " и приготвя ли нова ария? Нека разберем от самия него:

Боби, дано да стартираме през цялото време. В " Маскирания артист " една от уликите за теб беше, че като дребен си желал да станеш боклукчия. Защо тъкмо това?

Въпреки че звучи като едно такова, стабилно факсимиле, мисля, че една немалка част от нас, децата на 90-те, искахме да станем боклукчии. И аз не бях изключение. Малкият ми наследник, макар че е единствено на 1 година и 8 месеца, също гледа с неотслабващ интерес преминаващите боклукчийски камиони. Така че има последователност. (смее се)



А по-късно си споменавал, че постоянно си желал да станеш рапър, само че в следствие записваш публицистика в Софийския университет. От къде идва афинитетът ти към публицистиката?

Всъщност заниманията ми с музика и рап предшестват тези с медиите. Още от 13-годишен младеж в родния Благоевград, се изявявах в локалните радиостанции. На 16 години имах опцията да стана част от първото частно радио в България – „ АУРА “, студентското радио на Американския университет в България. Това отключи у мен интереса към медиите и взех решение да аплайвам „ Журналистика “ в СУ.

На кого за първи път връчи Златен скункс?

На Тодор Батков, през 2009г. за така наречен „ Казанска спекулация “.



Колко общо Златни скунксове си раздал? Помниш ли броя?

Мисля, че за моя „ мандат “ на „ Повелител на златния скункс “ - 2009г. – до наши дни, са към 100. 

Ако трябваше да избереш единствено една своя ария, с цел да се явиш на значим конкурс, коя би била тя?

„ Сомнамбул “ – това е една моя ария от 2017г., получи се добре. А и Диляна Попопа взе участие в клипа.



С какво ще запомниш прекарването, наречено " Маскираният артист "?

Страхотни страсти, всичко беше обгърнато в една такава вълнуваща загадъчност. С тежък костюм, който обаче не ми беше тежко да нося, а тъкмо противоположното. С още няколко забавни части, които бях подготвил, само че нямах опцията да изпея.

Трудно ли криеше присъединяване си във формата от своите близки?

Не беше доста елементарно, само че около работа ми в „ Господарите “, съм се научил да „ продуцирам “ версии, които не издишат и не наподобяват като „ съшити с бели конци “, тъй че съумях.

Съжаляваш или по-скоро се радваш, че беше оголен първи?

Нямаше да откажа да поостана още малко, тъй като, както към този момент загатнах, бях подготвил още атрактивни осъществявания, само че не е и огромна драма, че отпаднах първи.



Очакваше ли вкъщност някой от панелистите да те познае?

Имах някои опасения за Азис и в последна сметка „ страховете “ ми се оправдаха.

Ти загатна, че можем да приемем разкриването на маската на цирка като символика за разпускането на цирка и в Народното събрание. Всъщност допустимо ли е това съгласно теб и по какъв начин?

45-ият и 46-ият парламент бяха тъкмо това, цирк. Всъщност с помощта на националните избраници, изредили се през българския парламент в последните 32 години, болшинството, от които, водени само от мисълта за келепира и неистовото предпочитание да седнат на държавната трапеза, тази дума „ цирк “ е натоварена с отрицателна конотация. А циркът е велико и постоянно изкуство. За разлика от тях, депутатите. Повечето от тях ги забравяме като им свърши мандатът.

Къде е изходът?

Изходът е всички на 14 ноември да излезем и да гласуваме. Мисля, че малко по малко се обрисуват контурите на смяната в България.



Какво следва за теб оттук насетне? Можем ли да чакаме появяването ти в още телевизионни формати?

Продължавам да бъда един от водещите на публицистичното предаване „ Алтернативата “. Отделно приготвям личен план за Youtube. Иначе съм отворен и за други телевизионни формати, стига да са вълнуващи и да ме предизвикат задоволително.

 

Интервю на Илиана Симеонова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР