Бобът е традиционно ястие на българската трапеза, но съвременните жени

...
Бобът е традиционно ястие на българската трапеза, но съвременните жени
Коментари Харесай

Практичните домакини готвят с белен боб

Бобът е обичайно ядене на българската софра, само че актуалните дами сякаш го заобикалят по няколко аргументи. На първо място, приготвянето му лишава време. Небелените бобени зърна би трябвало да се наквасен в студена вода за 8-10 часа. След това се варят на муден огън най-малко 50 минути, като самото варене има своите специфики. Освен това, при някои хора люспите на боба провокират стомашни неразположения. Да си признаем почтено, че даже да ни се хапва ядене с фасул, времето и напъните, нужни за готвенето му, нерядко ни отхвърлят от концепцията.

Факт е обаче, че с изключение на апетитен, бобът има и доста потребни хранителни свойства. Той съдържа фибри, които усъвършенстват функционалностите на храносмилателната система, взе участие в регулирането на равнищата на кръвната захар, спомага за намаление на холестерола, съдържа магнезий и дава чувство за задоволеност дълго време. Поради тези аргументи е целесъобразен за не един хранителен режим.

Модерните домакини са намерили практично решение , с което да се възползват от питателните изгоди на боба, да удовлетворят желанието на мъжете си за апетитно и ароматно ядене с фасул и да не губят доста и часове за подготвянето и приготвянето му. То е беленият .

 D iStock/ Getty images/ Freepik

Зърната на са с деликатно отстранени външни люспи. Това става по машинален метод, без да се употребяват нездравословни или рискови за здравето химични субстанции. Крайният резултат е потребен, чист, изсъхнал, добре обелен и комфортен за подготвяне фасул.

Основно преимущество на беления фасул е, че се готви по-бързо и елементарно от елементарния. Той няма потребност от никакво предварителни киснене, а сваряването му лишава единствено 30-35 минути. Вкусът си остава обичайният за българската кухня – неизменен, прочут и толкоз харесван от всички нас, а питателните му качества са непроменени.

 d Krina

щади стомаха и не провокира отичане и газове. Обикновено виновници за това са твърдите люспи, които при този артикул липсват. Това го прави извънредно подобаващ за приготвянето на всевъзможни вкусотии , в това число разнообразни типове пастети с фасул, подобаващи за детското празненство, което следва да организираме, или за похапване пред тв приемника, намазан върху хрупкава препечена филийка.

Изпълнението на доста предписания става като ария. И в действителност - подсвирваме си към печката и ни е леко, до момента в който вършим диетична бобена крем чорба, бобено пюре за гарнитура към запечените до златисто наденички или съблазнителни вегетариански кюфтенца.

Дори по-сложните и времеемки ястия не са проблем, когато заместим елементарния фасул с белен. Бобената яхния се трансформира в бърза бобена яхния, а edna тества и утвърди. Потвърждаваме, до момента в който си облизваме пръстите – сготвихме вкусно, бързо и елементарно.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР