БНТ Засилени мерки за сигурност около парламента заради обявения национален протест

...
БНТ
Засилени мерки за сигурност около парламента заради обявения национален протест
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност заради обявения национален протест

 БНТ Засилени ограничения за сигурност към Народното събрание поради оповестения народен митинг за през днешния ден.

Полицаи претърсиха интензивно региона за неразрешени предмети, с цел да не се стигне до ексцесии, като в нощта на 2 септември, когато протестиращи замеряха с бомби, камъни, бутилки и подръчни материали от палатковите лагери.

Претърсена беше и градинката пред Народния спектакъл. Намерени бяха стъклени бутилки, камъни, павета, ножове. Намерени бяха даже спрейове. Движението е отцепено от президенството до Българска народна банка. Протестиращите започнаха да се събират към 8.00 на фонтана пред президентството и на стълбите на Българска народна банка, предава Дарик.

Засилено е полицейското наличие на входа откъм художествената изложба, откъдето влизат депутатите. На площада към този момент дойдоха и коли за спешна помощ, които ще дежурят за оказване на незабавна помощ, в случай че се стигне до конфликти.

Още през вчерашния ден от " Отровното трио " излязоха с видео възвания и апели.

" Утре всички в триъгълника на срама за второто въстание ", надъха Арман Бабикян, а юрист Хаджигенов пусна указания за сигурност и какво да подхващат протестиращи извършители на реда, в случай че бъдат арестувани от полицията.

От Триото се оплакаха още, че даренията им свършват - за два месеца получили над 90 хиляди лева, само че към този момент останали единствено с 10 хиляди и се нуждаели от още донори.

Междувременно, депутатите от Българска социалистическа партия оповестиха, че се причисляват към протестиращите на площада и няма да влязат в пленарната зала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР