БНТ Явора Опрова е дългогодишен преподавател в Медицинския университет в Пловдив.

...
БНТ
Явора Опрова е дългогодишен преподавател в Медицинския университет в Пловдив.
Коментари Харесай

Учител по латински език от Пловдив с благородна мисия в Стани богат

БНТ Явора Опрова е дълготраен учител в Медицинския университет в Пловдив. Специализирала е в Солун, владее старогръцки и латински и още пет модерни езици. Увлича се от история и е част от новия хоров състав на университета. В играта " Стани богат " я води предизвикването да ревизира знанията си, както и идеята да сложи паметна плоча на огромния донор на Пловдив търговецът Димитър Кудоглу.

За делото на Кудоглу Явора Опрова научила, откакто неин студент - роднина на донора, ѝ подарил книга за основаването на Дома на благотворителността и националното здраве. Сградата, на чието място през днешния ден се намира Централната поща, била дарена от Димитър Кудоглу на жителите на Пловдив.

Явора Опрова ще търси подпомагане от Община Пловдив, защото счита, че паметната плоча би трябвало да е на мястото, обвързвано с най-голямото дело на Кудоглу. Преподавателката разгласи идеята си и в играта " Стани богат ". Благодарение на знанията си Явора завоюва 10 000 лв. и стана първият участник, стигнал до втора сигурна сума, без да употребява жокери.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР