БНТснимка: БулфотоНяма радиоактивни отпадъци от чужди страни, които да се

...
БНТснимка: БулфотоНяма радиоактивни отпадъци от чужди страни, които да се
Коментари Харесай

Емил Димитров: Няма радиоактивни отпадъци от чужбина, които да се горят у нас

БНТ

фотография: Булфото

Няма радиоактивни боклуци от непознати страни, които да се горят у нас. Това съобщи в Бургас министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Повод за изявлението му стана появила се информация от Мая Манолова за импорт на рискови боклуци във Варна от Англия. Екоминистърът посочи, че става въпрос за най-обикновени модифицирани горива и няма мотив за терзание. Всички идващи товари на двете огромни морски пристанища у нас се ревизират прецизно.

" В България по закон могат да се горят 50% наши, 50% импорт. В момента ние горим към 60, 70% наши и 30% импорт, т.е. законът е напълно изпълнен. Ако някой реши, че не може да се внася от Англия, да огледа, да види съглашението, което има Европейският съюз, че до Нова година може да се внася, това е последният транспортен съд, само че може до Нова година. Да се заиграваме с неща, които не е редно, просто плашим популацията, без да има потребност ", съобщи министър Димитров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР