БНТснимка: БулфотоИнспекцията по труда със засилени проверките по българското Черноморие.

...
БНТснимка: БулфотоИнспекцията по труда със засилени проверките по българското Черноморие.
Коментари Харесай

Засилени проверки на инспекцията по труда по морето

БНТ

фотография: Булфото

Инспекцията по труда със засилени инспекциите по българското Черноморие. Контролът ще се реализира от екипи, командировани от други области в страната. Инспекторите ще наблюдават за съблюдаване на законодателството, а точно - заплащането на труда и работното време на чиновниците.

В разгара на летния туристически сезон заведенията и комерсиалните обекти по морето работят на цялостни обороти. Голяма част от личния състав е нает краткосрочно, което дава опция на работодателите да нарушават правата на своите чиновници.

В едно от най-големите заведения по морето от Инспекцията по труда също са минали на инспекция, като няма открито нито едно нарушаване.

" Проверяват хората, които са на промяна, целия екип - дали те са със съответните трудови контракти или по какъв метод са наети. Също по този начин ревизира се работното време, графиците. В последна сметка се цели отбрана на служащите ", сподели притежателят на заведение Георги Мицов.

Трудовите инспектори ускоряват инспекциите по цялото Черноморие, като ще им оказват помощ командировани чиновници от други региони на страната.

„ Проверките на Инспекцията по труда не са спирали. Като стартираме от това дали има трудови контракти, минем през това дали се заплаща в точния момент уговореното трудово заплащане и стигнем до противоепидемичните ограничения, които работодателя е задължен да съблюдава във връзка с служащите ", сподели шефът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков.

Заради пандемията от ковид, през този летен сезон някои притежатели на заведения са назначили и по-малко чиновници. Въпреки усложнената конюнктура обаче, проверяващите ще са безкомпромисни.

Павлин Васков, шеф на Инспекция по труда - Бургас: Един служащ има трудов контракт или няма трудов контракт - какво общо има с COVID-19?

Към момента в Бургас са направени над 200 инспекции, като най-честите нарушавания са свързани с заплащане на заплати и осигуровки. От Инспекцията поучават работещите да отстояват правата си по Кодекса на труда и да не стартират работа без контракт.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР