БНТСнимка: Булфото, архивНа 4 април се навършват 16 години от

...
БНТСнимка: Булфото, архивНа 4 април се навършват 16 години от
Коментари Харесай

Навършват се 16 години от трагедията в река Лим

БНТ

Снимка: Булфото, списък

На 4 април се навършват 16 години от нещастието в река Лим, при която починаха 12 български деца.

Група от 34 възпитаници и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. Повечето от пасажерите в рейса са деца от учебно заведение " Николай Катранов " в Свищов.

Към 22 часа българско време, на завой на планински път, водачът изгубва надзор над транспортното средство. Автобусът се спуска към 15 м по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, ситуирано сред градовете Биело поле в Черна гора и Приполие в Сърбия.

Рейсът потъва за броени минути в придошлата река Лим. Местни хора и цялостен футболен тим от прилежащото градче Биело поле идват на помощ при ваденето на децата. Спасителните интервенции са затруднени от придошлата река Лим, дълбока 6 м. 38 души са избавени.

12 български деца от Свищов умират във водите на река Лим. Жертвите са Александра Гергова, Антония Братова, Боряна Петкова, Женя Ангелова, Светослава Пантелеева, Валентин Маринов, Виктор Маринов, Лора Николова, Глория Георгиева, Юлиян Манзаров, Светослав Колев и Антоана Евтимова.

След нещастието родителите на починалите деца учредиха фондация " Ангели от Лим ". Всяка година през април фондацията провежда Дни на " Ангелите от Лим ".

На мястото на злополуката, на брега на река Лим сред Сърбия и Черна гора, беше повдигнат мемориал в памет на децата, които съставлява пречупени благ криле.

За отговорен за нещастието беше приет единият от водачите. Първоначално съдът го осъди на 7 години отнемане от независимост, след обжалване присъдата му беше понижена на четири години. На 13 декември 2017 г.  той почина в автомобилна злополука.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР