БНТСлучаите у нас вече са над 460 и прогнозите са,

...
БНТСлучаите у нас вече са над 460 и прогнозите са,
Коментари Харесай

България е на шесто място в Европа по разпространение на морбили

БНТ

Случаите у нас към този момент са над 460 и прогнозите са, че ще се усилват. Сред инфектираните има и чиновници на лечебни заведения - в столичната окръжна болница " Света Анна " са най-вече.

Над 80% от инфектираните с морбили у нас са неимунизирани деца. Сред засегнатите възрастни има 14 неимунизирани чиновници на лечебни заведения.
доц Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Освен чиновници в незабавните отделения имаме и лекари. Имаме работещи в рентгенови отделения, хора от защитата. За момента най-вече са в окръжна болница. Знаете там имаме инфекциозно поделение. Насочваме всички случай от София-област.
През инфекциозното поделение на болничното заведение от февруари са минали над 240 пациенти с морбили. Заразените чиновници са към 10.
доктор Петър Петров - шеф на инфекциозно поделение: Когато дойде един болен с хрема и кашлица по какъв начин да познаем дали е началото на морбилна зараза? Не разполагаме с подобен бърз способ за ориентировка. Специално за сътрудниците в болничното заведение е направено задоволително - изследван е по този начин превантивният имунитет.
Здравните управляващи предписали имунизация против морбили във всички инфекциозни, незабавни и детски отделения в страната и обезпечили ваксина за чиновниците.
доктор Петър Петров - шеф на инфекциозно поделение: Всичко е по избор, който желае.
Медицинска сестра от незабавния център в Разлог е единствената инфектирана в Благоевградска област.
Д-р Весела Мончева - РЗИ-Благоевград: Всички останали при предишния гърмеж 2009-2010 година съвсем всичките в отделенията бяха ваксинирани.
У нас имунизацията против морбили стартира през 1969 година. Родените преди този момент не са ваксинирани.
доц Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Една голяма част от тях са преболедували. Морбили е било задоволително публикувано заболяване в тези години. С времето този имунитет е допустимо и да спадне. Не може да се подсигурява, че той е защитен през целия интервал на живота.
В тези случаи, в случай че човек се болести, инфекцията ще протече по-леко, добави Кунчев. Препоръката му към родените преди 1969 година, които не са боледували от морбили е да заобикалят контакт със инфектирани.
доцент Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Ваксината, която закупува Министерството на здравеопазването е за задачите на имунизационния календар. Той е ориентиран главно към децата, надлежно на 13 месеца и 12 години. Няма свободна продажба в аптеките.
Столичната община е осигурила безвъзмездни ваксини против морбили за деца и възрастни в първа, втора и пета градска болница.
доктор Велимир Симов - шеф на детско неонатологично поделение в I МБАЛ София: Целта на акцията е да покажем досегаемост и подготвеност да създадем имунизацията на хора, които имат подозрения и терзания, че са в контакт и не са ваксинирани.
За момента ползата към безплатните ваксини против морбили в Първа градска болница не е огромен.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР