БНТС 32 лева се е увеличила издръжката на живот на

...
БНТС 32 лева се е увеличила издръжката на живот на
Коментари Харесай

С 32 лв. се е увеличила издръжката на живот за три месеца

БНТ

С 32 лв. се е нараснала издръжката на живот на четиричленно семейство с две деца през първото тримесечие на тази година. КНСБ показа през днешния ден годишния си отчет за резултатите от груповото договаряне на работните заплати за 2018 година и началото на 2019 година

За да живеят обикновено, двамата възрастни в едно 4-членно семейство би трябвало да получават чиста заплата от най-малко 1221 лв.. В същото време междинната работна заплата у нас доближава 880 лв., демонстрират данните на КНСБ. 70% от работещите българи получават заплата към или под междинната за страната.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: Те са съсредоточени в шивашката и кожарската индустрия, а в бюджетните системи в обществените действия и в културата.
 

 



Работещите на минимална заплата в края на 2018 година са били съвсем 450 000 души.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: От друга страна обаче се отваря ножицата сред бедните и богатите на пазара на труда, работещи имам поради.
 

 



Почти 6 пъти е разликата в приходите на най-ниско и най-високо платените браншове. Делът на семействата под прага на бедността - 348 лв., остава висок - съвсем 28%. Задълбочават се и районните разлики. Традиционно в Северозападна България приходите са най-ниски.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: Видин по отношение на София мина два пъти разликата на междинната заплата.
От КНСБ упорстват в края на 2022 година минималната заплата да стане 450 евро, а междинната да доближи 1000 евро. За да стане факт това, всяка година заплатите би трябвало да порастват с сред 12 и 15 %.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 14 секунди) Рейтинг: 34152 | Одобрение: -36063 Няма комунизъм към този момент - на всички по равно, умни и тъпи. Сега се гледа подготовка, рекомендации, ценз, морални полезности, усърдие, равнище на начетеност, преданост. Развитост на мозъка. Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР