БНТ Отново се образуваха тапи на изходите за товарни и леки

...
БНТ
Отново се образуваха тапи на изходите за товарни и леки
Коментари Харесай

Лято е! Българите тръгнаха към Гърция, този път обаче е различно!

 БНТ Отново се образуваха тапи на изходите за товарни и леки коли тази заран на двата гранични пункта с Гърция - " Кулата " и " Маказа ", оповестява " Българска национална телевизия ". 

Всички влизащи в Гърция би трябвало да имат авансово запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата “/ “Промахон “, Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа “/ " Нимфея “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Орменион “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник ", българските жители, пътуващи с леки коли и рейсове, би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или документ за имунизация против Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни.

Сертификатът би трябвало да е на британски език, да е публикуван от оторизирана здравна работа, да съдържа данни за датите на слагане на имунизациите и типа им.

Пътуващите могат да показват и документ или позитивна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на болестта, посочена в него, който е публикуван от оторизиран орган в сходство с националното законодателство на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР