БНТМисията на частната компания на Илън Мъск изпълнява формулата на

...
БНТМисията на частната компания на Илън Мъск изпълнява формулата на
Коментари Харесай

Как се стигна до историческата мисия на Space X и НАСА

БНТ

Мисията на частната компания на Илън Мъск извършва формулата на шефа на НАСА Джим Брайдънстайн за възобновяване на стартовете на " американски астронавти, на американски ракети и от американска територия. " От девет години НАСА извежда екипажи с съветски кораби Съюз.

Сега 53-годишният Дъг Хърли и 49-годишния му сътрудник Боб Бенкън потеглят от площадката на НАСА във Флорида, употребена и за последния старт на галактическа совалка през 2011-та. Навремето и тази совалка е пилотирана от Хърли. От същата площадка 39 А на галактическия център Кенеди започва и първата пилотирана задача до Луната през юли 1969.

Илън Мъск - основен изпълнителен шеф на Space X: Чест е да бъдем на тази площадка, за което сме доста признателни. Та това е 39 А, това си е като Таймс Скуеър.

За предприeмача Мъск днешният старт е от основно значение за ракетите за неведнъж потребление, разработвани от неговата компания за полетите да станат по-евтини и по-чести. За първи път частна разработка, дело на частна компания извежда американци в Космоса.

Илън Мъск - основен изпълнителен шеф на Space X: Аз съм основен инженер на цялото начинание. Ако мине безпрепятствено - ще е актив за екипа на Space X - НАСА. Ако се обърка, виновността е моя.

За финален път НАСА изстреля астронавти с чисто нов транспортен съд преди 40 години при започване на програмата Спейс Шатъл.

53-годишният Хърли и 49-годишният Бенкън са чиновници на НАСА с контракт да летят със Space X. Двамата ще пътуват до станцията 19 часа и ще останат на орбита няколко седмици.

Първият пилотиран полет на Старлайнър - конкурентният план на авиокосмическия колос Боинг, се чака следващата година. НАСА даде общо 8 милиарда $ на двете компании за разработка на разнообразни системи за галактически полети.

Досега Space X е изстрелвала единствено товарни полети. През 2012 година тя стана първата частна компания, осъществила доставка до Международната галактическа станция и от този момент я доставя постоянно.

Миналата година пилотираната капсула Крю Драгън без екипаж мина сполучлив тест на първата си задача до Международната галактическа станция Месец по-късно капсулата беше унищожена при наземни проби в резултат на детонация, породена от повреден клапан.

Френският астронавт Тома Песке също стиска палци за триумф на днешния старт. Догодина той ще стане първият европеец, който ще полети на новата американска капсула към Международната галактическа станция. Пред Франс прес Песке изрази еднообразно доверие към плана на Space X и конкурентния Старлайнър.

Той би трябвало да стартира тренировките на кораба на Space X през юни, за Старлайнър още не разполага с съответна дата. Направило му усещане, че Крю Дракън на Илън Мъск е със 100% сензорни екрани, до момента в който при Боинг капсулата е по-позната и наподобява на самолетна кабина.

Пилотът избира джойстик пред айпад, отбелязва Песке пред Франс прес, само че отдава дължимото на устрема към нововъведения на Space X.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте заб
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР