БНТкадър БНТАко достигнем 100 човека в рамките на три дни,

...
БНТкадър БНТАко достигнем 100 човека в рамките на три дни,
Коментари Харесай

Ангел Кунчев по БНТ: 3 дни над 100 души заразени е сигнал да върнем някои от мерките

БНТ

кадър Българска национална телевизия

Ако достигнем 100 индивида в границите на три дни, още веднъж ще се затегнат ограниченията. Това удостовери основният държавен здравен контрольор и член на Националния действен щаб доцент Ангел Кунчев в " Денят стартира с Георги Любенов ".

Той сподели, че седмицата 20-26 април е била с най-високи стойности единствено че е доста рано да се вършат генерални заключения и в доста огромна степен е в наши ръце какво ще допуснем да стане. Много деликатно се следи ходът и реагират според епидемиологичната обстановка.

Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Един ден крие опасности от доста инцидентни неща - в случай че попаднем на огнище с доста инфектирани или пък внезапно се усили броят на проучванията, то незабавно ще скочи броят. В епидемиологията ние избираме да работим със седмична основа, само че за нашите оперативни цели - 3 дни над 100 души е сигнал, че наклонността е изменена и сигнал да върнем някои от ограниченията.

Той добави, че зависи дали повишаването е дифузно в цялата страна, или се открива едно несъмнено огнище, което в случай че бъдат взети в точния момент ограниченията, ще бъде блокирано и потушено. Също по този начин доста зависи от това кой боледува, къде, дали са рискови групи, дали са на място, което разрешава взимането на строги ограничения.

Според Кунчев смяната в законодателството не трансформира метода на деяние и в този момент, тъй като в края на краищата оценката на епидемиологичната обстановка се прави в Министерството на здравеопазването и до момента ограниченията са били разпореждани със заповед на министъра. " Така че тук се търси най-точната от конституционна позиция решение ".

Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Избягваме от термина изключително състояние - той е очакван за произшествия, за военно състояние, епидемиите не са нещо изключено. С епидемии от грип се срещаме всяка година, за жалост, случва се да имаме епидемиологични обстановки с други болести в България - с хепатит А, СПИН, морбили.

Той съобщи, че усложнения имат 3 лечебни заведения, само че това не важи за цялата страна. Първа е била болничното заведение във Видин - въпреки че става въпрос за 10% от личния състав. В момента в Сливен и в Ямбол обстановките не са толкоз тежки. Според него най-лесно се вземат решение нещата на локално равнище - с метаморфоза вътре в лечебните заведения и благодарение на другите лечебни заведения. И даде за образец частните лечебни заведения в Пловдив, които сега са се присъединили доста интензивно в битката.



Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Трябва да съпоставяме страните на милион население, тогава към този момент има преподреждане и тогава ще видите, че в това отношение България е на последно място - т.е., преди всичко в Европа по успеваемост. Защото имаме и минимум случаи като цяло и минимум смъртни случаи.

Най-много като заболяемост обособени центрове са се оформили във Видин, в Смолян, в Бургас, в Пазарджик, в Пещера.

Доц Кунчев съобщи, че за момента има 4 механизма на дейно заразяване или на намиране на източници на болест.

Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Това са лечебните заведения, по-късно са хора, идващи от ски центрове от Западна Европа, сходна беше обстановката в Банско - тогава изнесохме вируса основно в Израел и Северна Македония, третото направление са хората, които се връщат от чужбина.

Според него осъществяването на стерилизация е значимо, само че при една такава зараза, която е въздушно-капкова, не би желал да се дава прекомерно акцентиране на ограничения като да вземем за пример всеобщо измиване на улиците с препарати, тъй като това няма да повлияе доста, защото вирусът се предава от човек на човек посредством контакт.

Той беше безапелационен, че в случай че хората съблюдават всичко, в случай че се движат по двама, в случай че носят маски, няма значение къде са, дали са в София или другаде, нищо не се трансформира като риск. Важно е да разчитаме доста повече на персоналното държание всекидневно и на всички места.

Доцент Кунчев сподели още, че от десетина години насам 4 вида от ковид се изследват всеки есенно-зимен сезон в Центъра за заразни и паразитни заболявания.

Той предложи на хората, които желаят да отидат на отмора през лятото, всичко, което е обвързвано с добра физическа форма и с природа, само че единствено в случай че се съблюдават ограниченията.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР