БНТДо два месеца всички домашни прасета, които хората отглеждат в

...
БНТДо два месеца всички домашни прасета, които хората отглеждат в
Коментари Харесай

Всички домашни прасета трябва да са регистрирани в кметствата

БНТ

До два месеца всички домашни свине, които хората отглеждат в персоналните си стопанства, би трябвало да бъдат регистрирани в кметствата и в Агенцията по храните, защото у нас към този момент има 27 случая на африканска чума по дивите прасета. Това съобщи през днешния ден министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. На среща с частнопрактикуващите ветеринарни лекари той е разискал опциите за ограничение разпространяването на заболяването.

Според министър Румен Порожанов най-засегнати са област Силистра и районът към Девня. Тъй като няма гаранции, че заболяването може да бъде спряна, от министерството желаят всички домашни свине, които се отглеждат в задните дворове на селските къщи да бъдат регистрирани.
Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите: Като се стигне до проблем в някое обитаемо място ние би трябвало да имаме ясно идентифициране на животните - къде се намират, при кой собственик, с цел да могат да се вземат ограничения за обеззаразяване.
Министър Порожанов акцентира, че сега са нужни средства за обеззаразяване на границите. Новата ограда е постоянна, а от предходната година са останали неусвоени към 3 млн. лева за предварителна защита. Усложнената конюнктура към този момент не подвига цената на свинското месо.
Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите: Въпреки че ние нямаме директно наранени индустриални ферми, които създават цената на свинското пада сред 5 и 6%.
Дългосрочните прогнози обаче са за повишаване. От Румъния болестта към този момент е достигнало сухоземната граница със Сърбия. А най-големият производител на свинско месо в света -Китай към този момент е обзет на 40% от чумната болест.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР