БНТ България уведоми Росатом за отлагане на сроковете за провеждането на

...
БНТ
България уведоми Росатом за отлагане на сроковете за провеждането на
Коментари Харесай

Проектът АЕЦ Белене се отлага заради COVID-19

 БНТ България уведоми " Росатом " за отсрочване на периодите за провеждането на търга за строителството на АЕЦ " Белене " поради пандемията от ковид. Сроковете за удължение на работата по търга ще зависят от интервала на деяние на рестриктивните мерки поради пандемията. Това разгласи представител на " Росатом ", представен от ТАСС и Българска национална телевизия.

" Днес получихме публично писмо от българската страна, че поради епидемията от ковид периодите на процедурата за избор на стратегически вложител по плана АЕЦ " Белене " се отсрочват.

Конкретните периоди ще зависят значително от опцията за цялостен достъп на участниците в по този начин наречената " осведомителна стая " за изследване на техническата документи на плана, въз основа на която ще бъдат образувани предложенията на участниците ", сподели той.

Държавната корпорация " Росатом " въпреки всичко е оптимист за реализирането на АЕЦ " Белене ".

" Въпреки забавянето на пандемията, провокирано от справедливи аргументи, ние демонстрираме огромен интерес към него и сме оптимисти ", съобщи източникът.

Той също по този начин означи, че България в границите на опциите, с които разполага, ще продължи работата по търга за строителството на централата, макар ограничаващите ограничения, въведени в страната поради ковид. От съветската страна прецизираха, че процесът ще продължи онлайн по редица въпроси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР