БНТ започва поредица от срещи и разговори с българите от

...
БНТ започва поредица от срещи и разговори с българите от
Коментари Харесай

БНТ започва поредица от срещи с българите от Западните покрайнини

БНТ стартира поредност от срещи и диалози с българите от Западните околности. Екипът на " България от край до край " беше в Цариброд, където показа документалния филм " Майката на Апостола ", отдаден на Гина Кунчева, майката на Васил Левски.

Филмът ще попадне в програмата и на радио и телевизия " Цариброд ", която има контракт с Българска национална телевизия да излъчва елементи от програмата на националната телевизия.

В " Денят стартира " журналистът Надя Обретенова описа детайлности за самодейността.

" Знаем какъв брой са българите в Цариброд и знаем по какъв начин тези хора обичат България и живеят с нейната история, с нейните проблеми и какъв блян имат да се допрян до нашата просвета, до нашата история и да могат да съпреживяват това, което единствено Българска национална телевизия може да им предложи, а точно - да гледат документални филми, стратегии, излъчвания, вести. Да ги среща с хора, които могат да им опишат повече за техните корени и за тяхното минало ", съобщи Надя Обретенова.

Утре, на националния празник 3 март, екип на Българска национална телевизия още веднъж ще е в Цариброд, с цел да показа пред сънародниците ни документалния филм на Весела Смилец " Заловени писма ".

Подробности вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР