БНТ въвежда нова програмна схема от 8 септември. В нея

...
БНТ въвежда нова програмна схема от 8 септември. В нея
Коментари Харесай

БНТ има нова програмна схема

БНТ вкарва нова програмна скица от 8 септември. В нея ще има нови излъчвания, две от тях ще бъдат водени от Орлин Горанов и Митко Павлов. В програмата се включват нови формати за интернационалните вести и предаване за районите в страната. Планирани са нови слотове за филми и сериали.

Част от предаванията са актуализирани, а други ще бъдат предавани в разнообразни часове. Предаването " Вяра и общество " остава в програмната скица.

" Новата програмна скица е създадена на база изследвания и разбор на желанията на лоялната публика на Българска национална телевизия ", гласи прессъобщение от публичната телевизия.

" Заимстван е и опитът в програмирането на публичните малките екрани в някои от най-големите пазари в Европа. "

Според генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, новата скица е била " голямо предизвикателство, тъй като Българска национална телевизия е социална телевизия и би трябвало да предлага наличие за всички публични групи ", само че " търсенето е в посока на развлекателни излъчвания, които изискват обилни запаси, с каквито публичната телевизия не разполага “.

" От есента ще засилим личното наличие, разчитайки главно на опита на сътрудниците новинари, както и на нашите репортери и районни центрове ", изяснява Кошлуков, визирайки новите излъчвания за интернационална и районна политика.

За новите развлекателни излъчвания разяснява: " От доста време Българска национална телевизия има потребност от нови формати, които да притеглят и по-младата публика в ефира на малкия екран, като в същото време резервираме одобрените такива и вършим ясно обособени времеви пояси на наличието ".

Новите излъчвания

" Последният печели " е " забавно-познавателно фамилно шоу ", оповестява Българска национална телевизия. То ще се излъчва от понеделник до петък от 19:00 до 20:00 часа, а водещ ще бъде Орлин Горанов.

В събота от 21:00 ч ще се излъчва развлекателната продукция „ Събота вечер с Митко Павлов “.

Всеки работен ден от 17:00 ч., в предаването „ България онлайн “, ще се демонстрират акценти от програмата на локалните телевизионни центрове в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград.

„ Светът и ние “ е ново предаване на Българска национална телевизия за информация, коментар и разбор на интернационалната политика. Ще се излъчва по Българска национална телевизия 1 всеки работен ден от 16:40 до 17:00 часа. Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър ще са лицата му.

Български и международни звезди от разнообразни сфери на живота ще споделят прекарванията, опита си и своите достижения в „ Българска национална телевизия показва “ всяка събота от 17:30 до 18:30 часа.

Две музикални излъчвания минават от Българска национална телевизия 2 в Българска национална телевизия 1. Едното е „ Музика, музика “ с водещи VenZy и Ева Пармакова. То ще се излъчва всяка неделя от 13:30 до 14 ч., когато водещите ще показват международни и местни музикални вести. Също в неделя от 23:15 до 00:15 ч. в предаването „ БГ версия “ български реализатори ще показват свои шлагери в нови версии.

Нови
слотове

В делничните дни Българска национална телевизия 1 оформя три часови пояса за сериали. От понеделник до петък от 14:00 до 14:45 ч. ще се излъчва фамилен филм, последван от детски блок, а от 22:00 ч. ще стартира късен сериал. От 17 септември ще стартира „ Бригада “.

Всяка събота от 14:00 до 15:30 ч. ще се излъчва сантиментален сериал, а в неделя от 14:00 до 16:30 ч. ще е времето за детски, фамилни, авантюристичен и документални филми.

Промени в часовете на лъчение и актуализирани излъчвания

В 6:00 ч. утринният блок „ Денят стартира “ ще буди феновете на Българска национална телевизия в делниците. Предаванията „ 100% будни “ и „ Култура.бг “ ще сменят местата си в новата програмна скица. От новия сезон, незабавно след новините в 9:00 ч. ще стартира предиобедното начин на живот предаване „ 100% Будни “ с водещи Мария Андонова и Стефан А. Щерев, а в 11:00 ч. програмата ще продължи с най-интересното от света на културата, киното и театъра и „ Култура.бг “, с водещите Анна Ангелова, Александра Гюзелева и Димитър Стоянович.

Новините на турски език ще се излъчват всеки работен ден от 12:30, незабавно след обедната емисия „ По света и у нас “. Кулинарното шоу „ Бързо, елементарно, вкусно “ от есента ще с начален час 16:00 с водещ Ути Бъчваров. След него феновете ще видят „ Малки истории “ където ще се търсят съответни решения за хората в неравностойно състояние, с водещ Ирен Леви. Форумът за литература „ Библиотеката “ ще се излъчва в понеделник от 23:30 ч., а предаването „ Питай Българска национална телевизия “ с Мира Добрева е актуализирано. В схемата е всеки четвъртък от 21:00 ч.

Своето място в съботната програмната скица на Българска национална телевизия 1 през новия сезон трансформират и предаванията: „ Джинс “.

Новият начален час е 11:30 в събота. „ Вяра и общество “ с водещ Горан Благоев ще се излъчва в събота от 16:00 до 17:00 ч.

Веднага по-късно ще е началото на „ Вечната музика “. От 19:00 до 20:00 ч. в събота и неделя е мястото на „ Българска национална телевизия на 60 “.

Форматът ще продължи да споделя най-интересните истории за развиването на малкия екран, както и любопитни събития от света и у нас, проследени през десетилетията от емблематичните лица на новините. „ Моят плейлист “ ще се излъчва към този момент в събота от 22:00 ч.

В неделната стратегия своето място ще намерят предаванията: „ Отблизо “ с начален час 11:00. В 12:30 ч. е „ Арена спорт “. „ Домът на вярата “ ще стартира от 18:00 часа. „ Панорама “, „ История.бг “, „ Референдум “, „ Бизнес.бг “ резервират нормалното си време на лъчение, както и съботно-неделният блок „ Денят стартира с Георги Любенов “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР