БНТ тръгна на война срещу журналистката Валя Ахчиева, прилагайки класическата

...
БНТ тръгна на война срещу журналистката Валя Ахчиева, прилагайки класическата
Коментари Харесай

БНТ тръгна на война с Валя Ахчиева, даде я на прокурор заради измислен документ

БНТ потегли на война против журналистката Валя Ахчиева, прилагайки класическата скица за напън от проверяващите органи. Обществената телевизия е дала на прокурор проверяващата журналистка поради фактура, обвързвана с лабораторно проучване на качеството на бетон. Според документ, с който Фрог нюз разполага, излиза наяве, че тази фактура е издадено простъпка, защото шефът на компанията инж. Захариев се е заел да направи въпросната експертиза изцяло безплатно.
Снощи известие на Българска национална телевизия огласи: „ Трудовият контракт сред Ахчиева и Българска национална телевизия не е преустановен. През февруари малкия екран е поискала от нея пояснения за какво в прорез с вътрешните правила на работа и без наложителното авансово утвърждение е поръчала на строителна лаборатория да изследва бетон. В резултат лабораторията е издала фактура към Българска национална телевизия, с което малкия екран е задължена да изплати 960 лв., за сметка на бюджета ѝ “.

В писмо до шефа на Българска национална телевизия Константин Каменаров от 4 февруари т. г, се споделя, че тази фактура е издадена неверно по виновност на финансовия отдел на сдружението, тъй като чиновниците в него не са били наясно за поетия ангажимент на инж. Захариев.

От националната телевизия обясниха още: " дни преди лъчение на предаването на 9 декември, са постъпили две писма, в които са изразени подозрения по отношение на качествата на работата на Българска национална телевизия като социална телевизия, както и във връзка с нарушавания на етичните и професионални стандарти от публицист, работещ в медията, за което е сезирана прокуратурата ".

Медията е изпратила писмо до Върховната касационна прокуратура за инспекция на случая. " Българска национална телевизия като виновна социална медия не може да си разреши лъчение на предаване, което е обект на инспекция от способените органи.

Любопитното е, че известието на Българска национална телевизия бе публикувано мълниеносно от кафявите уеб сайтове, свързани с Делян Пеевски. Преди ден Фрог единствен заяви, че министър и медиен олигарх са поискали да „ бъде отрязана “ главата на Ахчиева поради следствия, свързани с националната сигурност на страната. Медията ни напомни и кои излъчвания бяха спрени или пък провокираха политически и бизнес разтърсвания. След като предаването " Открито " бе свалено, на Ахчиева бе наложено наказване „ предизвестие за уволняване “, което тя към този момент апелира пред СРС. В същото време управлението на Българска национална телевизия й забрани да се изрича и да написа. Междувременно няколко нейни следствия бяха пуснати в уебсайт в Брюксел, финансиран от Европейския парламент.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР