БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна

...
БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна
Коментари Харесай

БНТ се разделя със Спас Кьосев

БНТ се разделя с дългогодишния публицист и водещ на централна емисия вести " По света и у нас " - Спас Кьосев. Красивият представител изненадващо разгласи, че напуща националната телевизия. Въпреки слуховете, че той е в спор с сътрудниците си, истината се оказа друга – Спас напуща националната медиа, защото е неудовлетворен от заплатата си. Той стартира работа в частния бранш.

" На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българска национална телевизия! Обичам работата си, обичам малкия екран. Но животът е придвижване. След 18 години в телевизионната публицистика нуждая се от нова идея, провокации и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за триумф и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация ", показа Спас Кьосев.

Заплатата му там ще е сензитивно по-висока, настояват сътрудниците му. Като водещ на " По света и у нас” Кьосев получава към 3500 лв. заплата, а с бонусите ги докарва към 5 бона. За съпоставяне, водещите на централните вести в Би Ти Ви и Нова взимат близо 10 000 лв. месечно, а някои звезди като Ани Салич, Ники Дойнов, Виктория Петрова и Юксел Кадриев – даже и повече.

От 18 години Спас Кьосев е отдаден на телевизионната публицистика, 17 от които са минали в Българска национална телевизия. Зрителите на националната медиа го познават като водещ на централна емисия вести " По света и у нас ", където се появява в тандем с ветеранката Радина Червенова. Въпреки огромната им възрастова разлика, публиката ги приема като отличен тандем. Спас се изявява и като създател и водещ на предаването " Българска национална телевизия такси ". Той се причислява към екипа на нюзрума с най-високо публично доверие през 2005 година и едвам на 21 години става най-младият водещ на централна емисия вести. 8 години работи и по предаването " Българска национална телевизия Такси ", с което печели две оценки за публицистика. През 2012 година Спас минава през образование в централата на CNN в Атланта. Въпреки че американците го канят да остане на работа там, той избира да се върне в България.

" Спас Кьосев е извънреден експерт и сътрудник. Екипът ни се разделя с него с горест, само че почитаме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му триумф! ", споделя Мариела Драголова, шеф " Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР