БНТБПЦ споделя отговорността на българската държава, каза в студиото на

...
БНТБПЦ споделя отговорността на българската държава, каза в студиото на
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Църквата е свършила всички изисквания, готвим се за празниците

БНТ

" БПЦ споделя отговорността на българската страна ", сподели в студиото на " Панорама " митрополит Антоний. По негови думи от църквата са спазили всички условия, които са били сложени като условия.

Той изясни, че църквата няма по какъв начин да каже на миряните да не идват при Христос на празника. Това, че сме може би единствените православни, които не ззатварят храмовете си митрополитът дефинира като Божия промисъл.



Предстоят двата основнони празника - Цветница и Възкресение, както и Страсната седмица. БПЦ е взела всички ограничения, които се изискват от нея, увери митрополит Антоний.

Според него не може да се чака всеобщо скупчване в храма, защото вярващите са виновни хора, които имат ясно схващане за дълг към обществото.

Българският патриарх и Светият синод приканиха жителите да следват напътствията на Националния действен щаб.

Митрополит Антоний: Българската православна черква е свършила това, което се изисква от нея и се готвим за празниците.

Митрополитът изясни, че ще има специфичен ред, по който да се влиза в храмовете и свещенослужителите ще се грижат за организацията и реда в храмовете. Извън храмовете това ще е споделена отговорност със чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

В момента тече петиция на вярващи християни, които приканват да не се върви в църквите.

Митрополит Антоний: Ние не можем да върнем никой, който идва, тъй като храмът е място за молитва. Представете си какъв брой хора има, които се уповават в тези сложни времена. Църквата е място където се дава вяра, упора, упование- Хората имат потребност от църквата и това е показано исторически.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР