БНТ 3 ще предава финалите в отборната и индивидуалната надпревари

...
БНТ 3 ще предава финалите в отборната и индивидуалната надпревари
Коментари Харесай

Европейското първенство по прескачане на препятствия НА ЖИВО по БНТ 3

БНТ 3 ще предава финалите в отборната и самостоятелната съревнования по прескачане на трудности от европейското състезание в Милано този уикенд. Хиподрума „ Сан Сиро “ ще одобри участниците в 37-тия европейски шампионат по конен спорт.

85 състезатели от 24 страни ще вземат присъединяване в него измежду които и българският ездач Константин Ван Дам. Състезанието е и олимпийска подготовка за Париж 2024.

7 състезатели от топ 10 на международната класация ще се състезават в Милано. Тук е водачът Хенрик декор Екерман от Швеция, вторият Жулиен Епаяр от Франция, Хари Смолдерс от Нидерландия и Мартин Фукс от Швейцария - европейски първенец шампион от 2019 година в Ротердам. Действащият европейски първенец, германецът Андре Тиеме няма да пази купата си от преди две години.

В отборната конкуренция ще има 15 тима измежду които топ съставите на Англия, Германия, актуалният първенец Швейцария, Белгия, Франция и Ирландия.

Три олимпийски квоти ще разпределят тимовете от европейското състезание.



Такива към този момент си осигуриха първите пет тима от международното в Хернинг 2022 година - Швеция, Нидерландия, Англия, Ирландия и Германия, както и Белгия - победител във финала на Купата на нациите през 2022 година в Барселона и домакините от Франция. Според прогнозите Австрия, Дания, Италия, Португалия, Испания и несъмнено Швейцария, ще се борят за трите квоти за Олимпийските игри в Пахиж.

Италианският тим е в центъра на огромните упования, защото не е взел участие в олимпийско съревнование от Атина 2004 година

Финалът в отборната конкуренция е в петък от 14:30 часа, а самостоятелната в неделя от 13:00 часа.

И двете надпревари ще предложат осъществявания от най-висока класа и с доста адреналин, по тази причина не ги пропускайте НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3!



фотоси Българска телеграфна агенция





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР