БНР Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на Напоителни

...
БНР
Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на Напоителни
Коментари Харесай

Влезе в сила осъдителна присъда на бивш директор на Напоителни системи в Шумен

 БНР Влезе в действие неоправдателната присъда на някогашния шеф на " Напоителни системи “ ЕАД в Шумен, разпоредил изпускане на водата в язовир за осъществяване на противозаконен лов на риба.

Състав на Върховния касационен съд е удостоверил неоправдателната присъда на някогашния началник на " Напоителни системи “ ЕАД в Шумен Юлиян Вълчев на 15 януари 2020 година Както към този момент е известно, той бе наказан на 2 години отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период.

Юлиян Вълчев бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена занемареност при ръководство на " Напоителни системи “, от което бяха породени обилни вреди за държавното сдружение. Като длъжностно лице Юлиян Вълчев разпореди да бъде изпусната водата в язовир " Нови пазар 1 “, с цел да бъде осъществен нерегламентиран икономически лов на риба. Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едвам една десета от водния размер.

Влязлата в действие присъда заварва наказания като шеф на общинското сдружение " Общински жилища и парцели “ в Шумен. Окръжната прокуратура в града чака реакцията на община Шумен, като счита за аморално наказан като длъжностно лице за умишлена занемареност в ръководено държавно сдружение да управлява общинска компания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР