БНРpexels.comВ Испания след 6-месечно прекъсване заради пандемията от коронавирус тази

...
БНРpexels.comВ Испания след 6-месечно прекъсване заради пандемията от коронавирус тази
Коментари Харесай

Учениците в Испания - с различен цвят гривна или маска заради коронавируса

БНР

pexels.com

В Испания след 6-месечно спиране поради пандемията от ковид тази седмица стартира поетапното завръщане на учениците в класните стаи. Правителството е дало пълномощия на обособените райони сами да взимат решения по отношение на ограничението на епидемията, а те от своя страна са оставили редица въпроси на управленията на учебните заведения.

2 милиарда евро получиха от държавното управление самостоятелните райони, с цел да подсигурят безвредното започване на новата образователна година. Само в Мадрид, който е един от най-засегнатите от пандемията градове над 400 000 деца потеглят на учебно заведение тази седмица. В множеството учебни заведения децата в класовете са разграничени на по-малки групи, които учат в разнообразни стаи. За задачата са издигнати спомагателни сглобяеми пространства, които да обезпечат задоволително пространство.

На входа на учебното заведение се мери температурата на всяко дете, дезинфекцират се обувките и ръцете, а класните стаи се почистват след всеки час. Забранено е събирането на деца от разнообразни класове в междучасията, а с цел да се следи дали съблюдават възбраните всяко дете има друга по цвят гривна или маска, която демонстрира в кой клас е. Целта е в случай че има болно дете, да се карантинират единствено съучениците му, а не да се затваря цялото учебно заведение.

Въпреки положените старания обаче част от родителите се опасяват да пуснат децата си и упорстват за онлайн образование. От своя страна преподавателите също недоволстват с аргумента, че няма задоволително учители за сходен тип смесено образование.

Учителските синдикати в Мадрид даже оповестиха, че на 22 и 23 септември ще има стачка с искане районното държавно управление да обезпечи безвредни условия на труд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР