БНР Бивши и настоящи ученици отVIII СОУПЧЕ Ал. С. Пушкин:виж ощеНамерете

...
БНР
Бивши и настоящи ученици отVIII СОУПЧЕ Ал. С. Пушкин:виж ощеНамерете
Коментари Харесай

Ученици от Варна сред най-добре владеещите руски език в света

БНР Бивши и сегашни възпитаници от
VIII СОУПЧЕ " Ал. С. Пушкин ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Възпитаници на варненското СУЕО " Александър С. Пушкин " се подредиха измежду спечелилите в 15-та Международна Олимпиада по съветски език в Москва.
Златина Дамянова е с диплом на победител 2 степен, а Ивелина Ангелова - с 3 степен, като се пребориха с конкуренцията на 2 500 участници. На финала от тях са останалиа 151 деца от 28 страни от целия свят, които се състезаваха в две посоки - за възпитаници, учещи съветския като непознат език и за възпитаници, учещи съветски език като нероден, написа Монитор.

СУЕО " Ал. С. Пушкин " бе показано от 10 свои ученици, учещи съветски, като първи и втори непознат език. Всички те минаха предварителния асортимент и доближиха до полуфинал, а до заключителния стадий на Олимпиадата останаха шестима 12-класници - Виолина Маринова, Венелин Павлов, Габриела Петкова, Ивелина Ангелова, Цветелина Попова и Даниел Станчев, под управлението на своя учител - старши учителя по съветски език и литература, Люба Станева. Седмият финалист е 10-класничката Златина Дамянова.

" Нашите деца се оправиха с жестоката конкуренция на билингви деца от страни, в които всеобщо се приказва съветски език, разясниха от варненското учебно заведение. Всички наши финалисти оставиха трайно усещане у журито със задълбочеността на знанията и детайлността на обстоятелствата, изложени в презентациите, със занимателното си възприятие за комизъм и с умелото лингвистично съпоставяне сред българския и съветския език, както и с умеенето да се сервират забавно към този момент известни обстоятелства. Можем да се гордеем, че България има своите спечелили в 15-та Международна Олимпиада по съветски език, което демонстрира равнището на подготовка и добре свършената работа от преподавателите в нашето учебно заведение ", споделиха още от СУЕО " Ал. С. Пушкин " във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР