БНР Бивши и настоящи ученици отОУ Васил Априлов:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
БНР
Бивши и настоящи ученици отОУ Васил Априлов:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Втора рисунка грейна на фасадата на ОУ Васил Априлов във Варна

 БНР Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Васил Априлов ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Изображение на Св. Св. Кирил и Методий краси от през вчерашния ден фасадата на ОУ " Васил Априлов “ във Варна. След лика на патрона на учебното заведение, това е второто изображение, което  кварталното учебно заведение има извън. Има и още едно – в една от класните стаи на първокласниците, където са изрисувани Хан Тервел и неговата армия, оповестява радио Варна.

ОУ " Васил Априлов “ е на 120 години и постоянно с огромен концерт е чествало своя празник. Сега, поради коронавирус пандемията, празници и концерти няма и с тези изображения се надяваме да създадем празнично въодушевление както в децата, по този начин и в техните родители, баби и дядовци, сподели за Радио Варна шефът на учебното заведение Севдалина Жекова.

За да се изрисува лика на патрона на учебното заведение на фасадата, оказва помощ и община Варна, която предлага това да се направи със особено софтуерно устройство.

Идеята е до края на образователната година съвсем всички учебни заведения във Варна да бъдат изрисувани с лика на патрона си, описа Диян Дойчев, който е притежател на компанията реализатор. Работи се единствено при безшумно, изсъхнало и слънчево време, тъй като технологията е много прецизна. И е единствена по рода си в страната, добави Дойчев.

 

Устройството отпечатва графики и картини във висока резолюция и цветове. Може да рисува върху всевъзможен вид повърхности – дърво, стъкло, метал, даже до 5 - 6 мм. хлътналост. Машината рисува посредством впръскване и има UV-лампа, която изпича полиуретановата багра на момента и на процедура тя става безконечна, изясни правилото на работа Диян Дойчев.

Рисунката на Светите братя Кирил и Методий, която е на фасадата на учебно заведение " Васил Априлов “, е нарисувана за 5 часа, само че като към тях се прибави и подготовката – повдигане на скеле, се събират към 8 часа работа за едно изображение, описа още Дойчев.

Най-трудно е да се откри уместно изображение, което да бъде изрисувано. Това се прави от екип експерти, които изтеглят изображение от интернет, преработват го в нужния файл и го вкарват в машината, която рисува сама.

Следващото учебно заведение, което ще има изрисуван лик на патрона на фасадата си е ОУ " Йордан Йовков “ във Варна. А първото, което беше украсено с новата технология, е ОУ " Ангел Кънчев ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР